fbpx
Društvo Izdvajamo

Rekonstrukcija pruge Zaječar- Niš: U toku radovi na najtežoj deonici (VIDEO)

U okviru rekonstrukcije pruge Niš – Zaječar, uskoro bi trebalo da bude završena deonica od Crvenog krsta do Svrljiga. Kako navodi “Infrastruktura Železnica Srbije a.d.” u toku su radovi na rekonstrukciji tunela GRAMADA, dužine 170 metara, koji se nalazi na najtežoj deonici u Svrljiškoj klisuri. Ovo mesto oduvek je bilo prirodna granica Svrljiga i Niša.

Rekonstrukcija pruge od Niša do Zaječara otpočela je februara 2019. nakon nekoliko iskliznuća cisterni sa amonijakom na pomenutoj relaciji, a prema najavama nadležnih putnički i teretni saobraćaj biće obustavljen do leta 2020. godine.

Rekonstrukcija će koštati oko 5 miliona dinara, a plan je da se osim pruge urede i svi pružni prelazi i stanične zgrade.

“ Na ovoj pruzi postoje 52 mosta ukupne dužine 1,8 kilometara, 36 tunela duga 23,8 kilometara i 90 putnih prelaza. Pruga je karakteristična i po tome što je jedna od retkih u Evropi sa radijusima krivina od 240-250 metara, a ima ih preko 60.

U sklopu rekonstrukcije biće neophodno da se veliki deo ovih krivina preprojektuje, kako bi se radijusi krivina povećali na najmanje 300 metara“, navode u „Infrastrukturi železnice“.

Pomoćnik ministra za železnički saobraćaj Lazar Radak nedavno je izjavio da će pruga na relaciji Niš-Zaječar biti rekonstruisana iz dve faze.

„Prva faza bila je preprojektovanje i lociranje krivina koje mogu da se preprave, s obzirom da je izgrađena 1920. godine, sa parametrima koji su danas neadekvatni i najrizničiji, a upravo čine te kritične tačke.

 

Drugi deo radova sprovodi se na krivinama, a paralelno sa tim Infrastruktura obavlja zamenu pragova na 52 mosta“, kazao je Radak.

Rekonstrukcijom će pruga, prema najavama nadležnih, biti vraćena na projektovanu brzinu od 90 kilometara na sat, s obzirom da je sada na više deonica brzina vozova ograničena na svega 10 do 20 kilometara na sat.

Inače, pruga Niš-Zaječar, koja je izgrađena 1922. godine, nije remontovana skoro 60 godina.

foto i video: Infrastruktura Železnica Srbije a.d.


O lošem stanju pruga u Timočkoj krajini izveštavali smo nekoliko puta, kao i o nesrećama koje su na sreću prošle bez ljudskih žrtava:

Dodaj komentar