Foto: Zaječar online

Železnički saobraćaj na relaciji između Niša i Zaječara trenutno je u prekidu, jer je između Svrljiga i Matejevca iskliznula železnička cisterna za prevoz kiseline koja je saobraćala u sastavu teretnog voza.

Cisterna za prevoz kiseline, teretnog voza koji je iz Niša trebalo da stigne u Zaječar danas oko 14 sati, iskliznula je iz šina, a ovo je inače drugo isklizuće u poslednjih 20 dana na pruzi Zaječar – Niš.

Vatrogasne i policijske ekipe su na terenu i uviđaj je u toku.

Foto: Zaječar online

Slična nezgoda dogodila se početkom godine i na delu državnog puta Kladovo-Negotin kod sela Velesnica kada se na prizi prevrnula cisterna sa metanom.

Foto: Zaječar online

Na mesto događaja odmah su izašli pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kladova, a iz Prahova su stigle su i stručne ekipe koje će zaustaviti curenje metana.

Foto: Zaječar online

Nakon nesreće izdato je i saopšenje da opasnosti po građane Velesnice, Ljubičevca, Grabovice i Velike Kamenice nije bilo.

Uzrok ove današnje nezgode biće naknadno objavljen.

 

2 KOMENTARA

  1. […] Nadajmo se samo da do nesreća većih razmera do tada neće doći, jer smo nekoliko „ekoloških katastrofa“ već umalo izbegli kada su početkom januara na pruzi Negotin-Prahovo sa koloseka ispale dve poslednje cisterne u kompoziciji koje su prevozile sumpornu kisleinu, a onda samo par meseci kasnije u maju ove godine je između Svrljiga i Matejevca iskliznula železnička cisterna za prevoz kiseli… […]

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here