fbpx

Počela prijava za izradu kartica za besplatan prevoz u Zaječaru

Preporuka:

Hladno sa umerenim mrazem

U Srbiji će danas ujutro biti slab, ponegde i umeren mraz, a po kotlinama i dolinama mestimično magla ili niska...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 2. decembar

Drugog dana novonastalog meseca decembra dočekuje nas Jupiter koji nakon boravka u kući Strelca, ulazi u Jarca, gde iz...

Zaječar obeležava Svetski dan horskog pevanja

Svetski dan horskog pevanja biće obeležen i u Zaječaru 6. decembra  velikim koncertom  u sali zaječarskog Pozorišta. Na koncertu će nastupiti: ...
- Reklama -

Na sednici Skupštine grada Zaječara održanoj 15. marta 2019. godine doneta je Odluka o subvencionisanju gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada za sve one koji imaju prebivalište u Zaječaru. Zbog tehničkih problema, sprovođenje ove Odluke kasni, a prevoz se u gradu i dalje naplaćuje. Međutim, od 16. aprila građani koji žele da besplatno koriste usluge prevoza u obavezi su da se prijave i popune formular, na osnovu čega će im biti izrađena godišnja kartica za besplatno korišćenje prevoza.

Gradski i prigradski saobraćaj na teritoriji grada Zaječara biće besplatan za sve one koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara, a obavljanje ove delatnosti povereno je kompaniji „Nikolić prevoz“. Međutim, iako je pre više od mesec dana pomenuta Odluka usvojena, prevoz u Zaječaru se i dalje naplaćuje.

Marina Milić

Marina Milić, zamenica gradonačelnika objasnila je da je problem tehničke prirode, jer je trenutno u gradu neophodno najpre utvrditi način primene ove odluke, ako i način ostvarivanja prava na besplatan prevoz.

„Najpre smo morali da ustanovimo ko su građani koji imaju pravo na korišćenje besplatnog prevoza, a to su oni sa prebivalištem na teritoriji grada.

Do sada se čekalo i na izradu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na besplatan prevoz koji propisuje da je Gradska uprava ta koja će izdavati propusnice, odnosno besplatne karte koje će važiti godinu dana i menjati se svake godine zbog promene prebivališta građana“, pojasnila je Milić.

Prema njenim rečima od ponedeljka, 16. aprila svi oni koji budu želeli da koriste usluge besplatnog prevoza moraće preko šefova svojih Mesnih kancelarija da popune određeni formular, odnosno zahtev koji će kasnije biti prosleđen Gradskoj upravi Zaječar.

“ Kod šefova svojih Mesnih kancelarija građani će se praktično prijavljivati za besplatan prevoz i dobijanje kartica.

U onim mestima gde šefovi Mesnih kancelarija odlaze povremeno ili ih nema, koordinacija nad dobijanjem kartica vršiće se preko predsednika Saveta mesnih zajednica.

U Gradskoj upravi će konstantno biti i član Gradskog veća Dragoslav Đorđević koji će koordinirati sa njima i obaveštavati o svemu.

Apelujem na sve građane da što pre podnesu zahteve, kako bi kartice bile izrađene što brže. Ujedno apelujem i na strpljenje, jer je veliki posao u pitanju“, istakla je Milić.

Podsećamo,  grad Zaječar će iz budžeta sa 100 % subvencionisati gradski i prigradski prevoz za sve one koji imaju prebivalište na teritoriji Zaječara.

Kartica za besplatno korišćenje gradskog i prigradskog prevoza važiće godinu dana. A o broju izdatih karata vodiće se elektronska evidencija u Gradskoj upravi Zaječar.

- Reklama -

1 KOMENTAR

  1. […] Podsećamo, Grad Zaječar subvencioniše cenu prevoznih karata za prevoz putnika u gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Zaječara za sve kategorije putnika sa prebivalištem na teritoriji Grada, u utvrđenom iznosu od 100%, na osnovu Odluke koja je 15. marta ove godine, usvojena na sednici Skupštine grada. Međutim, zbog tehničkih problema, sprovođenje ove Odluke kasni, a prevoz se u gradu i dalje naplaćuje.  […]

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Otpad u okolini Bora krije tone bakra i zlata

Ispitivanjima površine od 10.000 kvadratnih kilometara, za šta su korišćena i dva satelita Japanske svemirske agencije, ustanovljeno ja da na potezu između Bora, Majdanpeka,...

Svetski dan horskog pevanja u Zaječaru

Svetski dan horskog pevanja obeležen je u petak, 6. decembra u zaječarskom Pozorištu besplatnim koncertom horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje koji su...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizuje još jednu humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. "Pozivamo sve građane da se...

Oblačno vreme u Zaječaru

U Srbiji je danas umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab i promenljiv, jutarnja temperatura od 1 do 6 stepeni,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: