fbpx

Gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Zaječara BESPLATAN za sve

Preporuka:

Spava na autobuskoj stanici u Zaječaru, jer nema gde da živi

Mile Karić iz Boljevca već mesecima spava na zaječarskoj autobuskoj stanici. Želi da se vrati u svoje rodno mesto,...

Broj dijabetičara na teritoriji Timočke krajine u porastu

Broj dijabetičara na teritoriji Timočke krajine iz dana u dan raste, pa je iz tog razloga Preventivni centar zaječarskog...

Druženje srednjoškolaca sa Tajlanda, Novog Zelanda i Turske sa zaječarskim osnovcima

Osnovnu školu "Ljubica Radosavljević Nada" posetili su srednjoškolci sa Tajlanda, Novog Zelanda i iz Turske koji pohađaju zaječarsku Gimnaziju. Turkinja...
- Reklama -

Gradski i prigradski saobraćaj na teritoriji grada Zaječara biće besplatan za sve one koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara, a obavljanje ove delatnosti povereno je kompaniji „Nikolić prevoz“. Međutim, postavlja se pitanje da li će na osnovu ove odluke prosvetni radnici koji do svojih radnih mesta nemaju linije gradskog prevoza imati pravo na naknadu troškova za gradski prevoz?

Odbornici Skupštine grada na današnjem zasedanju većinom glasova podržali su odluku da gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada bude besplatan za sve one koji imaju prebivalište na teritoriji Zaječara.

Podsećamo, februara ove godine posao javnog prevoza na teritoriji Zaječara poveren je preduzeću „Nikolić prevoz“ putem koncesije nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović zahtevao je od zamenice gradonačelnika Marine Milić obrazloženje za stupanjem na snagu jedne ovakve odluke, kojom se jasno propisuje da zaposleni u organima grada Zaječara, ali i ostali pravni subjekti kojima grad obezbeđuje prevoz neće imati pravo na naknadu troškova za prevoz.

dr Nenad Ristović; FOTO: zajecaronline.com

“ Da li to znači da prosvetni radnici, kojima po zakonu pripada naknada za korišćenje javnog prevoza ubuduće ti naknadu neće dobijati?

U tom slučaju oni će biti prinuđeni da grad ponovo tuže, čime ćemo opet izdvajati milionske svote novca na troškove parničnih postupaka iz budžeta grada, odnosno od novca građana Zaječara.

Podsećam da do pojedinih škola na teritoriji grada nema linija gradskog prevoza, zbog čega prosvetni radnici moraju imati pravo na naknade troškova za prevoz.

Sud je već presuđivao u korist tih prosvetnih radnika, a novac naplaćivan iz budžeta grada.

Podsećam i da Zakon nalaže da prosvetni radnici moraju imati posebne identifikacione isprave u smislu člana Zakona 86. o prevozu putnika u drumskom saobraćaju“, upitao je Ristović.

Na konstataciju Ristovića da se besplatan prevoz svakako može odnositi na građanstvo, ali ne i u ime prosvetnih radnika i privrednih subjekata, zamenica gradonačelnika Marina Milić kratko je odgovorila:

Marina Milić; FOTO: zajecaronline.com

“ Grad Zaječar će na osnovu ove odluke subvencincionisati cene prevoznih karata za gradski i prigradski prevoz za sve kategorije putnika sa prebivalištem na teritoriji grada.

Mi nismo poslodavci zaposlenima u obrazovnim ustanovama, njima je poslodavac Ministarstvo i po zakonu oni treba da im obezbede prevoz.

Mi ovde sada ne delimo građane na zaposlene ili ne, vć se odluka odnosi na sve građane Zaječara“, istakla je Milić.

Na pitanje dr Ristovića „Da li će na osnovu ove odluke prosvetni radnici koji do svojih radnih mesta nemaju linije gradskog prevoza imati pravo na naknadu troškova za gradski prevoz?“ zamenica gradonačelnika Marina Milić je kratko ponovila:

“ Grad Zaječar nije poslodavac kategoriji ljudi o kojima vi govorite!“

Podsećamo, vrednost ugovora Javnog-privatnog partnerstva, odnosno koncesije između grada Zaječara i autoprevoza „Nikolić prevoz“ d.o.o. Samarinovac iznosi oko 154 miliona dinara na godišnjem nivou.

Na osnovu usvojene odluke iznos subvencije biće maksimalan i iznosiće 100% i grad će iz budžeta kompletno finansirati gradski i prigradski saobraćaj, po ugledu na Jagodinu i Knjaževac.

4 KOMENTARA

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji...

Moleban za izgradnju hrama u Šipikovu

U Šipikovu, selu nadomak Zaječara održan je moleban za izgradnju Hrama Svetog proroka Ilije. Pravoslavnom crkvenom bogosluženju prisustvovali su Episkop timočki Ilarion, gradonačelnik Zaječara...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: