fbpx

Gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Zaječara BESPLATAN za sve

Preporuka:

Ovo je dnevni horoskop za SREDU – 15. januar 2020. godine

Mesec danas ulazi u znak Vage i fokusira se na polje odnosa. Stalo vam je do sklada, harmonije i...

Srednjoškolcima predstavljen vodič kroz život u Evropskoj Uniji

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" u Zaječaru održana je prezentacija jubilarnog desetog izdanja "Evropskog dnevnika" za učenike i profesore...

Smanjenje cenzusa: Zamazivanje očiju umesto suštinske promene izbornog sistema

Svedoci smo bure u javnosti koju je izazvala informacija da će izborni cenzus biti snižen sa 5% na 3%....
- Reklama -

Gradski i prigradski saobraćaj na teritoriji grada Zaječara biće besplatan za sve one koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara, a obavljanje ove delatnosti povereno je kompaniji „Nikolić prevoz“. Međutim, postavlja se pitanje da li će na osnovu ove odluke prosvetni radnici koji do svojih radnih mesta nemaju linije gradskog prevoza imati pravo na naknadu troškova za gradski prevoz?

Odbornici Skupštine grada na današnjem zasedanju većinom glasova podržali su odluku da gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada bude besplatan za sve one koji imaju prebivalište na teritoriji Zaječara.

Podsećamo, februara ove godine posao javnog prevoza na teritoriji Zaječara poveren je preduzeću „Nikolić prevoz“ putem koncesije nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović zahtevao je od zamenice gradonačelnika Marine Milić obrazloženje za stupanjem na snagu jedne ovakve odluke, kojom se jasno propisuje da zaposleni u organima grada Zaječara, ali i ostali pravni subjekti kojima grad obezbeđuje prevoz neće imati pravo na naknadu troškova za prevoz.

dr Nenad Ristović; FOTO: zajecaronline.com

“ Da li to znači da prosvetni radnici, kojima po zakonu pripada naknada za korišćenje javnog prevoza ubuduće ti naknadu neće dobijati?

U tom slučaju oni će biti prinuđeni da grad ponovo tuže, čime ćemo opet izdvajati milionske svote novca na troškove parničnih postupaka iz budžeta grada, odnosno od novca građana Zaječara.

Podsećam da do pojedinih škola na teritoriji grada nema linija gradskog prevoza, zbog čega prosvetni radnici moraju imati pravo na naknade troškova za prevoz.

Sud je već presuđivao u korist tih prosvetnih radnika, a novac naplaćivan iz budžeta grada.

Podsećam i da Zakon nalaže da prosvetni radnici moraju imati posebne identifikacione isprave u smislu člana Zakona 86. o prevozu putnika u drumskom saobraćaju“, upitao je Ristović.

Na konstataciju Ristovića da se besplatan prevoz svakako može odnositi na građanstvo, ali ne i u ime prosvetnih radnika i privrednih subjekata, zamenica gradonačelnika Marina Milić kratko je odgovorila:

Marina Milić; FOTO: zajecaronline.com

“ Grad Zaječar će na osnovu ove odluke subvencincionisati cene prevoznih karata za gradski i prigradski prevoz za sve kategorije putnika sa prebivalištem na teritoriji grada.

Mi nismo poslodavci zaposlenima u obrazovnim ustanovama, njima je poslodavac Ministarstvo i po zakonu oni treba da im obezbede prevoz.

Mi ovde sada ne delimo građane na zaposlene ili ne, vć se odluka odnosi na sve građane Zaječara“, istakla je Milić.

Na pitanje dr Ristovića „Da li će na osnovu ove odluke prosvetni radnici koji do svojih radnih mesta nemaju linije gradskog prevoza imati pravo na naknadu troškova za gradski prevoz?“ zamenica gradonačelnika Marina Milić je kratko ponovila:

“ Grad Zaječar nije poslodavac kategoriji ljudi o kojima vi govorite!“

Podsećamo, vrednost ugovora Javnog-privatnog partnerstva, odnosno koncesije između grada Zaječara i autoprevoza „Nikolić prevoz“ d.o.o. Samarinovac iznosi oko 154 miliona dinara na godišnjem nivou.

Na osnovu usvojene odluke iznos subvencije biće maksimalan i iznosiće 100% i grad će iz budžeta kompletno finansirati gradski i prigradski saobraćaj, po ugledu na Jagodinu i Knjaževac.

- Reklama -

4 KOMENTARA

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: