fbpx

Pravo na besplatan prevoz u Zaječaru ostvarite i putem interneta

Preporuka:

Obuka zaječarskih đaka: Postanite promoteri održivog razvoja

Učenički parlament zaječarske Gimnazija u saradnji sa Dečijim centrom realizuje obuku na temu održivog razvoja u okviru programa "Održiva...

Dan domaćeg filma u Negotinu

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOKSrbija nastavlja realizaciju projekta Dan domaćeg filma, ove godine u 20 gradova Srbije...

Dnevni horoskop za UTORAK – 12. novembar 2019.godine

Pun Mesec u Biku ovoga utorka nam donosi mirenje suprotnosti, s obzirom da je Sunce u Škorpiji, a Mesec...
- Reklama -

Do kartica za besplatni prevoz na teritoriji grada Zaječara građani mogu doći popunjavajući ONLINE zahtev na sajtu Gradske uprave. Međutim, svi oni koji ne koriste internet zahtev i dalje mogu dobiti u Mesnim kancelarijama svoje mesne zajednice.

Svi građani sa prebivalištem u Zaječaru imaće pravo na besplatan gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada, a to pravo mogu da ostvare popunjavanjem zahteva za izdavanje kartica ONLINE putem interneta na sajtu Gradske uprave ili lično u svojim mesnim kancelarijama.

Kako je Pravilnikom precizirano, Gradska uprava će izdavati karte koje će važiti godinu dana od dana podnošenja zahteva, a roditelji, staratelji i drugi zakonski zastupnici moći će da podnesu zahteve za svoju decu, odnosno ostala lica nad kojima se imaju starateljstvo.

Gradska uprava će takođe izdati kartu i tim licima, a svu evidenciju će voditi elektronski.

Takođe, zaposlenima u Gradskoj upravi, ustanovama, organizacijama, javnim preduzećima čiji je osnivač grad Zaječar, kao i zaposlenima kojima je Grad dužan da obezbedi prevoz, karte će biti izrađene i predate preko poslodavca.

“ Ukoliko zaposleni odbije da preuzme kartu, smatraće se da je poslodavac ispunio svoju obavezu naknade troškove prema zaposlenima, odnosno da je obezbedio sopstveni prevoz za dolazak i odlazak sa rada“, napominju u Gradskoj upravi.

Građani koji imaju email adresu imaju mogućnost da zahtev za izdavanje kartice za besplatan prevoz popune i ONLINE, a prijavu je potrebno popunjavati ćiriličnim pismom i u zahtevu uneti email adresu, ime i prezime, adresu i mesto prebivališta, kao i broj lične karte.

Karte će sadržati ime i prezime korisnika prava, ime jednog roditelja, adresu prebivališta, broj lične karte, serijski broj karte i pečat Gradske uprave grada Zaječara.

„Izuzetno, za lica koja nisu dužna da imaju ličnu kartu, karta za prevoz će sadržati sve prethodno navedene elemente, osim broja lične karate, a mesto prebivališta u tom slučaju dokazivaće se potvrdom nadležnog organa o mestu prebivališta“, navode u Gradskoj upravi.

U slučaju gubitka karte za prevoz, troškove izrade nove karte snosi korisnik prava po ceni koja se određuje aktom Gradske uprave grada Zaječara, takođe je precizirano ovim pravilnikom.

U mesnim kancelarijama građani će zahtev za izdavanje karata za besplatan prevoz moći da popune lično i to:

  • U mesnoj kancelariji 1. Mesne zajednice „Timok“ radnim danima od 9 do 12 sati;
  • u mesnoj kancelariji 2. Mesne zajednice „Kraljevica“ radnim danima od 9 do 13 časova;
  • u mesnoj kancelariji 3. MZ „Karađorđev venac“ ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati;
  • u mesnoj kancelariji 5.MZ „Kotlujevac“ radnim danima od 7:30 do 15:30h.

Zoran Radomirović, predsednik 3.Mesne zajednice „Karađorđev venac“ izjavio je da će predstsedništvo mesne zajednice zahteve građanima uručivati i lično.

“ Zahteve za izdavanje kartica za besplatan gradski i prigradski prevoz preuzeli smo iz Gradske uprave i narednih dana ćemo se potruditi da većini građana naše mesne zajednice zahteve uručimo lično na kućne adrese.

Za sve informacije građani mi se mogu obratiti i lično na mobilni, a zahteve mogu popuniti i lično u prostorije mesne kancelarije ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati“, istakao je Radomirović.

Za sve bliže informacije građani se predsednicima svojih mesnih zajednica mogu obratiti i lično putem telefona koje mogu pronaći OVDE.

Podsećamo, Grad Zaječar subvencioniše cenu prevoznih karata za prevoz putnika u gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Zaječara za sve kategorije putnika sa prebivalištem na teritoriji Grada, u utvrđenom iznosu od 100%, na osnovu Odluke koja je 15. marta ove godine, usvojena na sednici Skupštine grada. Međutim, zbog tehničkih problema, sprovođenje ove Odluke kasni, a prevoz se u gradu i dalje naplaćuje. 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Red oblaka, red sunca

U Srbiji će danas preovlađivati sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeoroški zavod Srbije (RHZS). Jutarnja temperatura od pet do 10 stepeni, najviša dnevna temperatura...

Dnevni horoskop za PETAK – 15. novembar 2019.godine

Konfuzna sedmica nastavlja svoj pohod i tokom ovog dana pravi novu pometnju Merkurom koji kreće retrogradno, kao da nije bilo dosta svega prethodnih dana...

In memoriam: Dragoslav Radojević (1953-2019.)

Zaječarac Dragoslav Radojević, jedan od osnivača i dugogodišnji predsednik Organizacije osoba sa amputiranim ekstremitetima preminuo je u utorak, 12. novembra posle kraće bolesti. Kako saznajemo...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: