fbpx

Pravo na besplatan prevoz u Zaječaru ostvarite i putem interneta

Preporuka:

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama...

Dnevni horoskop za SUBOTU – 18. januar 2020. godine

Merkur prvog dana vikenda pravi kvadrat sa Uranom, kada bi trebalo da uvidimo neke stvari koje su nam promicale...

Projekcije najnovijih filmova u Kotlujevcu

Krajem januara u zaječarskom Centru za kulturu u Kotlujevcu biće prikazanivani najnoviji filmovi. Pored filmova, u popodnevnom terminu biće...
- Reklama -

Do kartica za besplatni prevoz na teritoriji grada Zaječara građani mogu doći popunjavajući ONLINE zahtev na sajtu Gradske uprave. Međutim, svi oni koji ne koriste internet zahtev i dalje mogu dobiti u Mesnim kancelarijama svoje mesne zajednice.

Svi građani sa prebivalištem u Zaječaru imaće pravo na besplatan gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada, a to pravo mogu da ostvare popunjavanjem zahteva za izdavanje kartica ONLINE putem interneta na sajtu Gradske uprave ili lično u svojim mesnim kancelarijama.

Kako je Pravilnikom precizirano, Gradska uprava će izdavati karte koje će važiti godinu dana od dana podnošenja zahteva, a roditelji, staratelji i drugi zakonski zastupnici moći će da podnesu zahteve za svoju decu, odnosno ostala lica nad kojima se imaju starateljstvo.

Gradska uprava će takođe izdati kartu i tim licima, a svu evidenciju će voditi elektronski.

Takođe, zaposlenima u Gradskoj upravi, ustanovama, organizacijama, javnim preduzećima čiji je osnivač grad Zaječar, kao i zaposlenima kojima je Grad dužan da obezbedi prevoz, karte će biti izrađene i predate preko poslodavca.

“ Ukoliko zaposleni odbije da preuzme kartu, smatraće se da je poslodavac ispunio svoju obavezu naknade troškove prema zaposlenima, odnosno da je obezbedio sopstveni prevoz za dolazak i odlazak sa rada“, napominju u Gradskoj upravi.

Građani koji imaju email adresu imaju mogućnost da zahtev za izdavanje kartice za besplatan prevoz popune i ONLINE, a prijavu je potrebno popunjavati ćiriličnim pismom i u zahtevu uneti email adresu, ime i prezime, adresu i mesto prebivališta, kao i broj lične karte.

Karte će sadržati ime i prezime korisnika prava, ime jednog roditelja, adresu prebivališta, broj lične karte, serijski broj karte i pečat Gradske uprave grada Zaječara.

„Izuzetno, za lica koja nisu dužna da imaju ličnu kartu, karta za prevoz će sadržati sve prethodno navedene elemente, osim broja lične karate, a mesto prebivališta u tom slučaju dokazivaće se potvrdom nadležnog organa o mestu prebivališta“, navode u Gradskoj upravi.

U slučaju gubitka karte za prevoz, troškove izrade nove karte snosi korisnik prava po ceni koja se određuje aktom Gradske uprave grada Zaječara, takođe je precizirano ovim pravilnikom.

U mesnim kancelarijama građani će zahtev za izdavanje karata za besplatan prevoz moći da popune lično i to:

  • U mesnoj kancelariji 1. Mesne zajednice „Timok“ radnim danima od 9 do 12 sati;
  • u mesnoj kancelariji 2. Mesne zajednice „Kraljevica“ radnim danima od 9 do 13 časova;
  • u mesnoj kancelariji 3. MZ „Karađorđev venac“ ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati;
  • u mesnoj kancelariji 5.MZ „Kotlujevac“ radnim danima od 7:30 do 15:30h.

Zoran Radomirović, predsednik 3.Mesne zajednice „Karađorđev venac“ izjavio je da će predstsedništvo mesne zajednice zahteve građanima uručivati i lično.

“ Zahteve za izdavanje kartica za besplatan gradski i prigradski prevoz preuzeli smo iz Gradske uprave i narednih dana ćemo se potruditi da većini građana naše mesne zajednice zahteve uručimo lično na kućne adrese.

Za sve informacije građani mi se mogu obratiti i lično na mobilni, a zahteve mogu popuniti i lično u prostorije mesne kancelarije ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati“, istakao je Radomirović.

Za sve bliže informacije građani se predsednicima svojih mesnih zajednica mogu obratiti i lično putem telefona koje mogu pronaći OVDE.

Podsećamo, Grad Zaječar subvencioniše cenu prevoznih karata za prevoz putnika u gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Zaječara za sve kategorije putnika sa prebivalištem na teritoriji Grada, u utvrđenom iznosu od 100%, na osnovu Odluke koja je 15. marta ove godine, usvojena na sednici Skupštine grada. Međutim, zbog tehničkih problema, sprovođenje ove Odluke kasni, a prevoz se u gradu i dalje naplaćuje. 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarska škola učesnik projekta „Škola za 21. vek“

Zaječarska Osnovna škola "Hajduk Veljko" učesnik je projekta "Škola za 21. vek". Radi se o programu koji realizuje British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. U...

Produžen rok za autobuse sa „evro 5“ motorom zbog domaćih proizvođača

Produžen je rok domaćim proizvođačima novih teretnih vozila i autobusa da kompletiraju vozila sa standardom motora najmanje „evro 5” za dve godine zbog njihovog...

Danas je zimski Krstovdan

Srpska pravoslavna crkva 18. januara slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje za slavu krštenja Isusa Hrista,...

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini magla...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: