Društvo Timočka krajina

DEŽA VU: Za bazene iz gradske kase “ u vodu bačeno“ 10 MILIONA DINARA

FOTO: Svi zaječarci na fejsu

Pre samo nekoliko godina na izgradnju i otvaranje „natkrivenog“ olimpijskog bazena podno Kraljevice zaječarci su se „pošteno“ načekali.

Umesto oktobra 2011. bazen prekriven balon halom otvoren je marta 2012. godine, a isti scenario sa početkom rada najavljen prošle, pa odložen za ovu 2019. godinu poput „de ža vi- ja“ već neko vreme servira se žiteljima grada na Timoku.

Pre samo par meseci gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je  sledeće:

„Dok se ne završi zatvoreni bazen bazen u Kotlujevcu biće ponovo pokriven balkanom olimpijski bazen na Kraljevici“

To radimo kako bi u toku zime naša dece i naši građani imali mogućnost da se kupaju i koriste zatvoreni bazen.

Za decu i učenike korišćenje bazena biće subvencionisano od strane grada, pa će oni moći da se kupaju po pristupačnim cenama“.

I ne samo da bazen još uvek nije otvoren, već su još neka gradonačelnikova obećanja s kraja novembra prošle godine postala veoma „diskutabilna“.

Jasno i glasno prvi čovek Zaječara tada je naglasio da će „ponovno natkrivanje olimpijskog bazena na Kraljevici građane minimalno koštati“!

Minimalno u prevodu značilo je oko 5 MILIONA DINARA, koliko je Javno-komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ na poslednjem prošlogodišnjem zasedanju iz gradske kase dato novca na kontu održavanja zatvorenog bazena u zimskim mesecima.

Gotovo isti novac, tačnije 4.865.000 dinara bez PDV-a krajem prošle godine potrošeno je i za javnu nabavku usluga izrade projektne dokumentacije izgradnje zatvorenog bazena u naselju Kotlujevac koja je raspisana 30. novembra 2018. godine, a završena 10. decembra iste godine.

Ponudu po javnom pozivu dostavio je samo jedan ponuđač, a reč je o firmi „Kapa projekt“ iz Niša, koja će biti nosilac posla.

„Glas Zaječara“ nedavno je podsetio javnost da je firmi „Kapa projekt“, pored ovog posla, već je bio poveren posao izrade projektne dokumentacije za „Muzej Roka“, a vrednost izrade projektne dokumentacije za muzej planom  javnih nabavki za 2018. godinu utvrđena je na 4.000.000 dinara bez PDV.

„Muzej roka“ još uvek nije u fazi izgradnje, a polaganje kamena temeljca bilo je najavljivano za kraj juna 2018. godine.

Natkriveni bazen još uvek nije pušten u rad, a sada njegovo otvaranje preko pojedinih zaječarskih medija  v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ Vice Lalić najavljuje za 15-ak dana.

“ Kada govorimo o radu zimskog, zatvorenog bazena krećemo sa punjenjem školjke bazena tokom ranih jutarnjih časova, a početak rada zavisi od brzine zagrevanja vode na bazenu.

Čim se uslovi steknu, odnosno kada temperatura bude adekvatna kako bi kupanje bilo bezbedno mi ćemo početi sa radom.

Očekujemo da će to biti u narednih 15 dana“, istakao je Lalić za jednu lokalnu televiziju.

FOTO: Svi zaječarci na fejsu

Ono što je poput tačnog datuma otvaranja natkrivenog bazena neizvesno je i cena karata, koja će kako Lalić kaže najverovatnije biti na nivou cena iz prethodnih godina.

Da li mu verujete?

 

3 komentara

Dodaj komentar