Društvo

Par rekvizita za gradski bazen plaćeni preko 1.000.000 dinara

Par rekvizita za gradski bazen u Zaječaru (2 plutajuća koša, 1 mreža za odbojku i 1 plutajući teren) Javno-komunalno preduzeće „Timok održavanje“ će platiti nešto više od milion dinara, stoji u Odluci o dodeli ugovora na Portalu javnih nabavki. Članovi pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru tvrde da je reč o nameštenom tenderu, na koji se javila samo jedna kompanija „Adria events“ doo, a nestandardne dimenzije opreme govore da je i ovaj tender već unapred pripremljen za ovog poznatog ponuđača.

Ovakav mobilijar koji se u prodaji može naći za višestruko manje novca, kažu iz pokreta DJB Zaječar, potvrđuje činjenicu da je preduzeće JKP „Timok održavanje“ iz Zaječara i formirano kako bi se preko njega izvlačio novac iz gradskog budžeta.

„JKP Timok Održavanje, u kome je uposlen partijski kadar, svakodnevno nas iznenađuje inovativnošću u trošenju para poreskih obveznika. Poznato je da se obaveze i dugovi javnih preduzeća na kraju servisiraju iz budžeta grada, tako da će sve besmislene projekte od ocvetnjavanja grada do zatvorenog bazena platiti građani Zaječara“.– kažu iz pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru.

Iznos od milion dinara koji će biti utrošen na par rekvizita, kažu u DJB Zaječar je prava sitnica za neku dobrostojeću firmu, ali ne i za ovo gradsko preduzeće za koje je prošlogodišnja letnja sezona na bazenu bila finansijski očajna.

„Posle prošlogodišnje letnje sezone još katastrofalnija je bila zimska, sezona za zatvoreni bazena u kome je za u kupače ledenoj vodi „proprano“ 5.000.000 dinara gradske subvencije“, kažu iz pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru.

Podsetimo, pored gradskog bazena pravi fijasko doživelo je i veštačko klizalište postavljeno na prostoru iznad javne garaže protekle zime, za čije iznajmljivanje je pomenuto za samo 90 dana iz budžeta grada izdvojeno oko 20.000 evra.

printscreen / FB

Pokret „Dosta je bilo“ ponovo pita:

  • kako je na mestu V. D. direktora ustoličen mladi gospodin Lalić, brat Suncice Lalić Stojanović pomoćnice gradonačelnika, bez dana radnog staža na rukovodećim položajima?!
  • Dosta je bilo pita zašto nadležni organi ćute na ovo očito kršenje zakona?
  • Da li je razlog to što je firma pod patronatom preletača Ničića i što služi da se preko nje zadovolje apetiti naprednjačkog kartela??

1 komentar

  • WC LALIĆ je nenadmašan direktor.ne dirajte ga.on radi kao mu zet boško kaze..ali mali je…hmmm..ispaštaće..

Dodaj komentar