Politika

Vučić: Odlikovanja lekarima za zasluge, a ne po partijskoj liniji

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za medije u Palati Srbije, osvrnuo se i na vraćanje odlikovanja dr Nenada Ristovića iz Zaječara.

Vučić je ovom prilikom rekao da je odlikovanja lekarima davao za zasluge u svom poslu i borbi protiv korona virusa, a ne „po partijskoj liniji“ i nije pitao lokalne funkcionere Srpske napredne stranke u Zaječaru šta misle o odlikovanju infektologa.

„Rukovodio sam se radom u određenoj sferi, onda je nekome bilo važnije da napadne ljude iz stranke predsednika države, a razlog tome je objavljivanje slika na društvenim mrežama“, rekao je Vučić.

Kako je dodao, on je dobijao pozive iz Novog Sada kojim je pokušano da mu se ukaže da „nije dobro da neki ljudi dobiju odlikovanje“.

„A dodelio sam ih, jer su zaslužili… jer ja funkciju predsednika Republike doživljavam na takav način da se odnosim prema građanima koji doprinose napretku Republike Srbije, koji se bore za građane Republike Srbije u svojim oblastima, a ne po tome kojoj partiji pripadaju. Ne mislite vajda da ću da zovem predsednika lokalnog SNS-a da ga pitam: Šta vi mislite o tome? Dodelio sam odlikovanja rukovodeći se interesima države, interesima naroda, a ne interesima partije. Zbog toga da me bude sramota? Ne, zbog toga sam ja ponosan. A lokalne političke bitke ko je kome, kakve slike na Fejsbuku objavio ili na nekoj drugoj društvenoj mreži, ko Boga vas molim da ne uvlačite predsednika Republike u to. Neću da kažem ko je u pravu, uopšte me to ne interesuje, malo vremena imam da bi se i time bavio“, istakao je predsednik Vučić.

Doktor Nenad Ristović, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv korona virusa, lider Pokreta „Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović“ juče je na konferenciji za novinare naveo da odlikovanje vraća zbog napada na porodicu.

 

2 komentara

 • Postovani gospodine Predsednice nase drzave Srbije ,
  Izuzetno pazljivo i sa postovanjem procitali smo Vas predsednicki odgovor i stav o ovom cinu postovanog dr. Nenada Ristovica.
  Prethodno ,i isto tako pazljivo, procitali smo javno i otvoreno pismo dr. N.Ristovica upuceno Vama.
  Koje i jeste i javno i otvoreno da bi osim Vas i mi gradjani Srbije bili upoznati sa onim za sta je dr.Nenad Ristovic smatrao da svi mi gradjani Srbije treba da budemo upoznati.
  I sada smo sa time upoznati .
  Jer svi citamo sta je dr. Ristovic i napisao i potpisao, odlucivsi da pred celom Srbijom vrati dobijeni visoki drzavni orden.
  I on orden nije vratio Vama postovani gospodine Predsednice.
  Vratio ga je Srbiji.
  Sigurni smo da je Vasa odluka da u ime Srbije i njenih gradjana odlikujete dr. Nenada Ristovica bila ispravna i dostojna Predsednika Srbije.
  Takodje verujemo da cete jos jednom proveriti Vas stav iznet u ovom Vasem danasnjem javnom obracanju gradjanima Srbije.
  Kao da cete proveriti i sve navode iznete od strane postovanog dr.Nenada Ristovica.
  I da cete u skladu sa najvisom drzavnom funkcijom, autoritetom Predsednika i svim predsednickim nadleznostima preduzeti sve sto je neophodno potrebno da ovaj problem bude urgentno , detaljno i precizno analiziran, cinenice nedvosmisleno i sa punom odgovornoscu proverene , sve potrebne i adekvatne mere preduzete, nasa javnost o njima transparentno i najbrze moguce obavestena a slucaj dr. Ristovica pravedno i razresen.
  I da cete Vi uraditi sve da zastitite dostojanstvo Srbije, njenih visokih drzavnih odlicja i priznanja, i nas njenih gradjana.
  Postovani gospodine Predsednice ,
  kao gradjanin Srbije, unapred Vam zahvaljujem u ime moje familje ,mnogih prijatelja, gradjana koji dele ovakav stav i u moje licno ime .🇷🇸

Dodaj komentar