Društvo Izdvajamo

U poslednja 24 sata 305 novoobolelih u Srbiji, ukupno 1.476 zaraženih i 39 preminulih

U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 305 obolelih od korona virusa i osam novih smrtnih slučajeva, saopšteno je danas. Ukupno je do sada 1.476 obolelih od novog virusa i 39 preminulih.

Od poslednjeg izveštaja juče (četvrtak) do danas (petak) 15 časova testirani su uzorci 748 osoba od kojih je 305 pozitivno.

Hospitalizovano je ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je njih 81.

Do danas u Srbiji je ukupno testirano 5.756 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od prethodnog izveštaja imamo i novih osam smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 39.

Preminulo je šest osoba muškog pola, i dve osobe ženskog pola.

Prosek njihovih godina je 70,75 i kao i kod svih prethodnih žrtava, i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele fatalnom ishodu, navodi se na portalu Covid19.rs.

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da ukoliko se nastave tri dana sa ovakvim brojevima da će svi naši kapaciteti biti popunjeni.

Građani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj, a prodavnice će za njih biti otvorene u subotu od četiri do sedam časova, navodi se u saopštenju Kriznog štaba. Pored ove mere saopšteno je još nekoliko novih, kao i pravila koja važe za vikend.

Na snazi je i nova odredba vezana za izvođenje kućnih ljubimaca.

U Zaječaru su takođe stupile na snagu nove mere po naredbi štaba, koje možete videti ovde, kao i dopuna koja je dostupna ovde.

Podsećamo poljoprivrednike da dozvole za kretanje tokom vanrednog stanja mogu dobiti samo od nadležnog Ministarstva

Izvor: Danas.rs

Dodaj komentar