Društvo Izdvajamo

Ispravka: Naredbe zaječarskog Štaba za vanredne situacije bile suprotne odlukama državnog Štaba

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nakon što su tokom jučerašnje sednice Štaba za vanredne situacije grada Zaječara usvojene određene mere ograničenog kretanja park šumom Kraljevica, državni Štab za vanredne situacije republike Srbije usvojo je potpuno drugačije mere zabrane kretanja vikendom i još neke mere koje su bile različite od onih koje je usvojio naš Gradski štab.

S tim u vezi na svom Facebook profilu gradonačelnik Zaječara i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije objavio je ispravku određenih mera koje su usklađene sa odlukama državnog Štaba za vanredne situacije.

Ispravljene mere glase:

  • Potpuno se zabranjuje u vreme policijskog časa, vikendom, šetnja park šumom “Kraljevica” u vreme koja je drugim danima dozvoljeno (od 10-16 sati) i ograničava sa pet (5) na najviše dva (2) lica.
    Razmak između lica ostaje isti (najmanje 2 m).
  • Dozvoljava se, od nedelje noć, u periodu od 23 sata do 1 čas preko noći šetanje kućnih ljubimaca (pasa, mačaka…) najdalje 100 metara od adrese stanovanja uz obavezu da lice, koje je izvelo ljubimca, kod sebe ima validan dokument kojim može dokazati adresu na kojoj živi.
  • U maloprodajne i ostale objekte koji rade, od subote, ne mogu, u isto vreme, ući više od dve osobe uz sve ranije propisane mere. Veliki marketi (preko 100 m2) mogu primiti najviše 1 lice na 10 m2.

Komunalna policija, policija i pripadnici VS (ukoliko budu angažovani) dužni su da na licu mesta sankcionišu one koji u redovima ispred objekata ne drže propisano rastojanje (minimum 2 m), napisao je Ničić na svom FB profilu.

On je podsetio da sve ostale odluke donete na jučerašnjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije ostajuj na snazi.

1 komentar

Dodaj komentar