Društvo

Stariji osnovci O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ i drugo polugođe otpočeli van matične škole

Stariji osnovci škole „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru umesto u svoju školu, i ovog polugođa nastavu će pohađati u Ekonomsko-trgovinskoj školi i zaječarskoj Gimnaziji. Razlog za to je kašnjenje sa radovima na rekonstrukciji škole, koji traju od 23. februara 2018. godine, a trebalo je da budu završeni za samo 180 dana.

367 dana od početka rekonstrukcije i sanacije Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru radovi nisu privedeni kraju, iako je rok za završetak radova još 23. februara 2018. godine prognoziran za duplo manje, samo 180 dana.

S tim u vezi, kraj zimskog raspusta i nakon produžetka od nedelju dana učenicima osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru, ali i njihovim roditeljima nije doneo nikakvo olakšanje, jer će po svoj prilici i tokom drugog polugođa nastavu biti prinuđeni da pohađaju u zaječarskim srednjim školama.

Prema rečima direktora škole Novice Dimitrijevića nastava, na žalost, mora biti prilagođena aktuelnoj situaciji, odnosno završnim radovima na rekonstrukciji škole koji na žalost kasne.

“ Desetak dana pre završetka zimskog raspusta Uprava škole zahtevala je od nadležnih ljudi iz lokalne samouprave da za školu bude izdata upotrebna dozvola za takozvani „probni dan škole. Nadležni organ pomenuti zahtev zvanično nije odobrio tako da bez toga deca ne smeju biti vraćena u školske klupe“, istakao je Dimitrijević.

Na ulazu u ovu obrazovnu ustanovu za đake, ali i njihove roditelje postavljeno je samo zvanično obaveštenje da će nastava od 25. februara za učenike od 5. do 8. razreda početi po dosadašnjem rasporedu kao i u prvom polugodištu, dok će raspored časova za više razrede biti delimično izmenjen.

Svi detalji vezani za pomenuti problem, roditeljima koji su članovi Saveta roditelja O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ biće poznati već u sredu, 27. februara za kada je sazvan sastanak Saveta roditelja sa direktorom škole, predstavnicima lokalne uprave i izvođačem radova, na kojem će biti razmatrani dalji koraci.

srednja škola zaječar

Podsećamo, učenici petog i šestog razreda O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ nastavu pohađaju u Ekonomsko-trgovinskoj školi , dok sedmaci i osmaci nastavu pohađaju u zgradi zaječarske Gimnazije.

Zbog kašnjenja radova, odluka školskog odbora je da učenici nižih razreda  nastavu neometano pohađaju u dve smene u renoviranom delu škole, iako je do septembra 2018. godine praksa ove škole bila jednosmenski prepodnevni rad.

Dodaj komentar