fbpx
Društvo

KASNE RADOVI NA REKONSTRUKCIJI O.Š. „LJUBICA RADOSAVLJEVIĆ NADA“: Učenici viših razreda novu školsku godinu dočekaće u ovoj školi…

Foto: Radio Magnum

Kompletno renoviranje Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ otpočelo je marta ove godine, a završetak radova bio je predviđen za početak nove školske godine. Međutim do danas završeno je tek 40% posla.

Iako je do sada urađeno dosta na rekonstrukciji ove osnovne škole u Zaječaru,  radovi usled nepredviđenih okolnosti ipak kasne. Razlog kašnjenja je nedostatak materijala na koji se čekalo, a koji je stigao tek pre par dana.

Prema najavama direktora Novice Dimitrijevića zbog kašnjenja radova početak školske godine dočekaće nespremni.

Foto: Radio Magnum

Zbog kašnjenja radova, odluka školskog odbora je da učenici nižih razreda od septembra nastavu neometano pohađaju u dve smene u renoviranom delu škole, iako je do sada praksa ove škole bila jednosmenski prepodnevni rad.

Učenike od 5. do 8. razreda će pak morati privremeno da „isele“ verovatno u srednju Ekonomsku školu u Zaječaru u popodnevnoj smeni, dok ostatak radova ne bude gotov.

O tome će završnu odluku tek morati da donese Školska uprava, poručio je Dimitrijević.

Foto: Radio Magnum

“ U startu je to išlo malo brže, a sad je tempo usporeniji jer se čekalo na neki materijal koji je napokon i stigao.

Do sad je dosta toga urađeno.

Očekivali smo da će radovi do početka nove školske godine biti završeni kako decu ne bi selili u druge škole.

Međutim, to nije bilo moguće. Zato nam je sada cilj da se osposobi jedan deo škole“, istakao je Dimitrijević.

Što se radova tiče Dimitrijević ističe da se radilo gotovo sve, ali da je za sada renovirana samo polovina učionica, dok u sportskoj hali nije urađeno mnogo toga.

Foto: Radio Magnum

“ Stolarija je bila propala načisto, nijedan prozor nije mogao da se zatvori kako treba, duvao je vetar na sve strane. Radijatore po hodnicima gotovo i da nismo imali, a sada su postavljeni na svaka 3 metara.

Međutim, do sada smo uspeli da završimo samo 40 %unutrašnjosti učionica, dok u sportskoj sali nije urađeno mnogo.

Teško je prognozirati kada će radovi biti završeni, ali očekujemo da to bude do kraja ove godine“, istakao je Dimitrijević.

1 komentar

Dodaj komentar