Društvo

Novi drvored u Kotorskoj ulici

FOTO: JKP "Timok održavanje" Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nakon ulice Pavla Ilića i Cara Dušana, sadnja drvoreda usledila je i u Kotorskoj ulici u Zaječaru. U pomenutoj ulici nakon rekonstrukcije 2016. godine trebalo je da bude zasađeno i novo drveće, što je iz nekog razloga izostalo.

Kotorsku ulicu u Zaječaru od juče kasi novi drvored u kojoj je posađeno 46 sadnica stubastog ukrasnog gloga. Prema rečima nadležnih iz Javno komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ odabir sadnica je izvršen na osnovu funkcionalnosti ulice i dimenzija trotoara.

„Imajući u vidu da su trotoari dosta uski, morali smo da napravimo selekciju sadnica. Novi drvored po svojoj formi odgovara trotoaru, ali i ne zauzima veću površinu samog trotoara“, rekao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“.

Lalić je najavio da će danas, 25. februara sadnja drvoreda biti nastavljena u ulici 7. septembra.

Podsećamo, krajem 2019. godine nadležni iz JKP „Timok održavanje“ najavili su da će Zaječar biti bogatiji za 400 drvorednih sadnica. Prema rečima nadležnih, novi drvoredi će krasiti naselja „Plaža“, „Vlačić“, „Kraljevica“ i „Ključ“, zatim prostor kod Doma kulture u Kotlujevcu, „Kopaoničkog mosta“ i „Ostrva“, kao i sam centar grada.

Nove sadnice će biti posađene i u ulici 7. septembra, kao i u Đure Salaja, 29. novembra, Vojničkoj, ulici Ljube Nešića, Nikole Pašića, Generala Gambete, Timočke bune, Jakšićevoj ulici, Sokobanjskoj, Narodne Republike i Zorana Radmilovića.

Dodaj komentar