fbpx

Kasni isplata zaječarskim porodiljama

Preporuka:

Sat vremena bez struje potrošači u dve zaječarske ulice

Zbog radova na mreži bez struje u utorak, 14. januara ostaće ulice Ivana Milutinovića i Niška. Bez napajanja električnom energijom...

„Električni orgazam“ uskoro u Zaječaru

Legendarni beogradski bend "Električni orgazam" ove godine proslavlja 40 godina postojanja, i tim povodom kreće na slavljeničku turneju po...

Prezentacija 10. izdanja nagradnog konkursa “Evropski dnevnik” u Boru

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove....
- Reklama -

Bez para i objašnjenja, novopečene majke sa teritorije Zaječara ogorčene su jer im naknada za porodiljsko kasni, a pritom ni ne znaju kada će je dobiti. Kivne što se grad načelno zalaže za povećanje nataliteta, a u praksi radi suprotno, porodilje traže svoje pare, a iz lokalne samouprave tvrde da će im novac biti uplaćen, čim račun grada izađe iz blokade.

Poslednja novčana naknada za porodilje na teritoriji Zaječara isplaćena je za avgust 2019., a na septembarsku isplatu novopečene majke moraće da sačekaju do daljneg. Ljute, što se u gradu non-stop govori o povećanju nataliteta, a onda porodiljama „zakida“ i ono malo što ih sleduje, one traže svoj novac i objašnjenje.

“ Kada sam pitala preko telefona ženu koja se bavi finansijama zašto još nema uplate i kada će biti, bez pardona mi je rekla da se bavim svojim detetom i da se strpim, jer je kriza svuda. Nije mi rečeno ni kada ću dobiti novac, ni zašto kasni“, priča jedna Zaječarka.

Porodilje podsećaju da ovim primerom grad dokazuje koliko vodi računa o natalitetu, kao i to da roditelje kažnjavaju kada ne plate porez ili račune na vreme.

Zamenica gradonačelnika Marina Milić, kao razlog za kašnjenje naknada za porodiljsko navela je tekuće probleme u poslovanju grada.

“ Kašnjenje sa isplatama naknada za porodilje usledilo je zbog problema sa PDV-om. Mi smo ovog meseca, u oktobru želeli da PDV koji je stigao na naplatu izmirimo u celini, a to nam je povuklo još neka plaćanja.

Iz gradskog budžeta morali smo da isplatimo i novac za rekonstrukciju puta Vratarnica – Zagrađe – Marinovac – Stubal, kao i novac za rekonstrukciju Šljivarskog puta„, rekla je Milić.

Milić je naglasila da je reč o malom zastoju u isplati koji neće napraviti veće probleme,. Grad će se , kako kaže, potruditi da u narednom periodu porodiljama nadoknadi neisplaćena novčana davanja.

Podsećamo, Grad Zaječar je u novembru 2018. povećao iznos za jednokratna novčana davanja porodiljama, koje imaju prebivalište na teritoriji grada duže od 3 godine. Pa tako majke za prvorođeno dete dobijaju 30.000 dinara jednokratne pomoći, za drugodođeno dete 50.000, dok je za trećerođeno dete iznos jednokratne pomoći iznosi 80.000dinara. Za četvrto i svako naredno dete, iz gradskog budžeta za porodilje se izdvaja iznos od 100.000 dinara.

- Reklama -

2 KOMENTARA

  1. nemoj da vas lazu!para nece biti skor ne samo za vas nego za sve.doveli su grad do bankrota.trenutna blokada je dese miliona ali se svakoga dana drastično povecava.nema ni plate.bice strasno,boško i njegova bulumenta doveli su grad do ivice!!!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog od 15 najvećih hrišćanskih praznika...

BOG SE JAVI: Danas slavimo Bogojavljenje! (FOTO)

Povodom jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljenja danas je u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru služena Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog,...

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: