Društvo

Ničić: Grad ove godine uložio u sređivanje putne infrastrukture više od 1,5 miliona evra

FOTO: zajecar.info

Put između Brusnika i Tamniča, koji spaja dva regiona, a tri opštine: Zaječar, Bor i Negotin napokon će kompletno biti presvučen asfaltom. Pre samo mesec dana asfaltom je presvučena deonica duga 3,5 kilometara od Brusnika do železničke stanice, a sada su radovi nastavljeni prema salašu u dužini od 4 kilometara.

Za meštane ovog dela Srbije to mnogo znači, iako je u Brusniku ostalo malo meštana. Put je bio u tako lošem stanju, pa se automobilom tuda jako teško prolazilo.

FOTO: zajecar.info

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima obišao je u sredu, 9. oktobra radove na putu Brusnik – Salaš i istakao da je grad ove godine u sređivanje putne infrastrukture uložio više od 1,5 miliona evra svog novca.

FOTO: zajecar.info

“ To je zaista veliki podvig u odnosu na veličinu budžeta grada, rekao je Ničić.

Radove realizujemo pre svega zahvaljujući razumevanju Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, Puteva Srbije i čoveka koji je zadužen za nadžor puteva u ovom delu Srbije, a to je Aca Tričković.

Samo u ovu deonicu puta ove godine smo uložili 63 miliona dinara i odrađeno je 7,5 kilometara puta“, rekao je Ničić.

FOTO: zajecar.info

On je naglasio da od 2004. godine do danas u putnu infrastrukturu u ovom delu istočne Srbije nikada nije uloženo više novca.

“ U prvoj fazi radova od brusničke stanice do ulaska u selo sa istočne strane uloženo je oko 23 miliona dinara i utrošeno 2.400 tona asvalta. Sada se ovih dana završava put od izlaska iz sela prema Salašu u dužini od 4 kilometara, gde je potrošeno malo više od 3.000 tona asvalta i gde je vrednost 40 miliona dinara“, kazao je Ničić.

Ničić najavio početak rekonstrukcije i brojnih ulica u Zaječaru

Gradonačelnik Zaječara najavio je da uskoro otpočinju radovi na rekonstrukciji nekoliko velikih saobraćajnica u gradu, ali i to da završetak radova ne očekuje pre zime.

Prema njegovim rečima sa rekonstrukcijom ulica Ivana Milutinovića, Pavla Ilića i ulice Save Kovačevića u Zaječaru, ali i sa prvom fazom izrade putne infrastrukture u industrijskoj zoni Zapad vrednost radova premašiće cifru od 6 miliona evra.

„Od pomenute sume samo je Grad Zaječar uložio preko 1,5 miliona evra svog novca, računajući 23 kilometra puta deonice Vratarnica – Zagrađe – Marinovac – Stubal – Vrbica, letnje održavanje gde je uloženo preko 50 miliona, računajući održavanje regionalnih puteva od strane Puteva Srbije.

Imamo manjih finansijskih problema, ali ne možemo da stanemo sa radovima. Rađeno je prošle godine pa i ove“, rekao je Ničić.

On je najavio da uskoro otpočinju radovi na putu od Vratarnice prema Knjaževcu, vrednosti oko 800 miliona dinara, kao i završetak radova na deonici Šljivarskog puta u dužini od jednog kilometra, koja nije završena, a čija je rekonstrukcija najavljena pre oko dva meseca.

Radovi na Šljivarskom putu, kako Ničić kaže, počinju u toku naredne nedelje.

1 komentar

  • a to što radnici ne primaju platu baš te briga..važno je da si si napravio mauzolej u podrumu crkve.sram te bilo…

Dodaj komentar