fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Izdvajamo Politika

Zoran Lutovac i Vuk Jeremić na 12. protestnoj šetnji 5. aprila u Zaječaru

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić obratiće se građanima Zaječara na 12. po redu protestu “1 od 5 miliona” koji će u petak, 5. aprila biti održan na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru.

I ovog petka građani će svoje nezadovoljstvo iskazati učešćem u mirnoj protestnoj šetnji, ali i lepiti nalepnice sa lažnim obećanjima lokalnih vlastodržaca od 2004. godine do danas.

Podsećamo, tokom 11. protesta “1 od 5 miliona” u Zaječaru 29. marta predstavnici Odeljenja komunalne policije grada, po nalogu nadležnih, fotografisali su gotovo svakog učesnika protesta pojedinačno koji je lepio nalepnice sa lažnim obećanjima na zgradu komiteta i Gradske uprave. Uprkos represiji komunalnih policajaca, građani su oformili “živi zid” i istrajali u svojoj nameri da sve podsete na lažna obećanja koja se zaječarcima serviraju punih 15 godina.

Neposredno pre protestne šetnje 4. aprila u 17 sati i 45 minuta u Zaječaru će biti održana osnivačka Skupština gradskog odbora Narodne stranke. U prostorijama stranke, u ulici Koste Čauša (bivši restoran “Kristal” na kraju zgrade) prisutnima će se između ostalih obratiti i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Početak 12. protestnog okupljanja zakazan je za 19 časova, kako, prema rečima organizatora, šetači i buka sa razglasa ne bi ometali nastavu u obližnjoj osnovnoj školi.

Nakon obraćanja govornika, učesnici građanskog protesta „1 od 5 miliona“ krenuće u šetnju ulicama Zaječara.

Protestna šetnja kao i prošlog petka krenuće od Trga Nikole Pašića, zatim Krfskom, ulicom Generala Gambete, ulicom Božina Jovanovića i Ljube Nešića, pored kružnog toka do trga Nikole Pašića gde će 12. šetnja biti završena.

Dodaj komentar