fbpx
Izdvajamo Politika

Zaječarski naprednjaci najavili dolazak Zorane Mihajlović u Zaječar

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović trebalo bi da u prvoj nedelji jula poseti Zaječar, najavio je na nedavnoj konferenciji za medije prvi čovek zaječarskih naprednjaka Milan Stanković. Ministarska bi, prema njegovim rečima, trebalo da dođe u pratnji ministra za sport i omladinu Vanje Udovičića, kako bi obišla započete infrastrukturne radove, i najavila nove za naredni period.

Poseta ministarke Mihajlović Zaječaru, prema rečima predsednika GrO SNS Zaječar Milana Stankovića planirana je za ovu nedelju. Ministarka će se, kako je najavio, tom prilikom susresti sa predsednicima opština Zaječarskog okruga, kao i sa načelnikom okruga.

Razlog posete za sada nije poznat, ali je pretpostavka da će ministarka obići radove na putu od Vratarnice preko Marinovca do Vrbice koji su nedavno otpočeli.

Prema rečima Stankovića na pomenutoj deonici 500 metara je već asvaltirano, a narednih 10 kilometara je pripremljeno za asvaltiranje.

Milan Stanković, predsednik GrO SNS Zaječar

” Taj deo je dugo bio u zapećku, autobusi su sa mukom išli ili nisu mogli da dođu do sela. Tu će nići jedan novi put koji će žiteljima svih tih sela mnogo olakšati život”, kazao je Stanković.

Dužina puta je 23 kilometra, a predviđeni rok za završetak radova je 100 dana.Prema Stankovićevim, a grad učestvuje sa preko sto miliona dinara dok deo daje Republika. To je dobra investicija koja će povratiti poverenje kod ljudi. Ono što je selima trenutno najpotrebnije su putevi“, kazao je Stanković.

Sa njom bi trebalo da dođe i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Inače, Udovičić je 28. juna obišao Omladinsko-sportski centar Karataš u Kladovu sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). U Zaječar  je poslednji put boravio juna 2017. kada je najavio 30 miliona dinara investicija u rekonstrukciju sportske hale u Kotlujevcu.

Podsećamo, pomenuta sportska hala i dalje stoji nezavršena.

6 komentara

  • hahahaaaa..zašta dolazi..pa da li je ovo normalno,..i ovi debile se diče putem preko marinovca???!!! ne mogu da verujem…pa koji infrastrukturni radovi u zajelaru ima??? ovi stvarno nisu normalni..laž do laži..a lopovluku nikad kraja…

  • Prva i PRIORITETNA tema o kojoj treba razgovarati je DRUMSKI Krak B Multimodalnog saobracajnog koridora Istok(Crnomorskog koridora)…iz smera zapad -istok TRANSEVROPSKI DRUMSKI KORIDOR , AUTOPUT koji prolazi UZ SAM ZAJECAR ..i koji spaja CELU EVROPU od obala Atlanskog okeana do obala Crnog mora.Tacka Dakle AUTOPUT iz pravca Beograda GLAVNOG GRADA SRBIJE : Pozarevac-Kucevo-Majdanpek- or-Nikolicevo- ZAJECAR- granicni prelaz Vrska Cuka – reon Bugarskog grada i velike luke na Dunavu Ruse -strateske luke Varna i Burgas na Crnom moru.Tacka. Damle ISTO…kao i ZELEZNICKI ASPEKT OVOG ISTOG .. JEDINSTVENOG I NEDELJIVOG TRANSEVROPSKOG KORIDIRA.Ciji je TRECI saobracajni aspekt VODNI/RECNI Dunavski koridor.Tacka. Dakle kada grad GRAD ZAJECAR BUDE I NA OVOM AUTOPUTU..PRIBLIZNO 200km od Beograda..na nesto malo vise od SAT I PO (1,5 ) voznje sa 130km/ h ..TO JE JEDINA PRAVA BUDUCNOST i grada Zajecara i ovog dela Timocke Krajine…i celog ovog regiona Istocne Srbije.Tacka . A CELA SRPSKA STRUKA je ZA MS Korodor Istok(CmK)..jer OVAJ KORKDOR VRACA Sbiju na, u prethodnim losim decenijama ,IZGUBLJENU CENTRALNU GEOSAOBRACAJNU POZICIJU NA BALKSNU I NUGOISTO NOJ EVROPI.Tacka. Sve ostalo su ,takodje vazne, ali o odnosu na OVAJ TRANSEVROPSKI KORIDOR, samo nizerazredne teme.Tacka. A to zasto i kako je vec GODINU DANA BLKIRANO donosenje Skupstinske odluke o ovom koridoru..u Skupstini grada Zajecara… TO Zajecarci takodje treba da ZNAJU..a i potpredsednica Vlade ministarka gdja Mihajlovic..? Te Skupstinske odluke su ODAVNO DONETE u Boru, Negotinu,Kladovu,Majdanpeku, Zagubici ,Kucevu,Petrovcu na Mlavi,Velikom Gradistu…? ALI u Zajecaru je NEKO I TO VEC GODINAMA PROTIV ovog multimodalmog KORIDORA I NJEGOVOG AUTOPUTA…???Za kraj..uz podrsku rekonstrukciji magistrale Paracin-Zajecar ..Kao sto je vec napisano bar 7 puta na ovom Portalu..To je saibracajni pravac zacrtan i odredjen od bar pre 10 godina…??? od SEETO (Sauth East Europian Trensport Observatoru….RUTA 5….koji NAJKRACIM MOGUCIM PUTEM PREKO TERITORIJE SRBIJE…
    1) POVEZUJE Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu sa Rumunijom i Bugarskom pravcem Split-Ploce-Mostar -Sarajevo-Visegrad- nas NOVI koridor Pozega -Cacak -nas NOVI Moravski koridor Cacak-Mraljevo-Krusevac-Koridor 10-Paracin – Zajecar -Vrska -Cuka-Rumunija-Bugarska .. i
    2) Albaniju i Kosovo sa Bugarskom i Rumunijom …pravcem : Luka Drac na Jadranskom moru-Tirana-Pristina- nas NOVI autoput Merdare-Nis -Paravcin -Zajecar-Vrska Cuka-Bugarska /Rumunija…Naravno svaka saobracajnica donosi korist i zasluzuje podrsku, ALI…TO NIJE PRAVAC ZA GLAVNI GRAD SRBIJE BEOGRAD…??? A ko neveruje odmag na cika Google..ukuca SEETO..i gleda sam mape koje tamo stone vise od decenije…I naravno da Zajecarci o svemu ovome pojma nemaju …jer KO IM JE TO IKADA OBJASNIO.. ????? Ali SADA JESTE I SADA ZNAJU..! A da nece mozda neko da me demantuje.. ??? Ajde bas da TO vidimo..??? Nema nista od toga demantovanja ….??? A tajac..? Sta znaci tajac..????? Pozz.iz ?

  • ..i izvinjenje za slovne greskeu kucanju ..vrucina i guzva u ?..A ko se plasi da ovo po ovoj vrucini procita…odmah pod krevet …u hlad ..pa neka kuca SEETO ..i gleda mape ….a narocito drumsku Rutu 5..??

Dodaj komentar