fbpx

MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO ZAJEČAR: Za rekonstrukciju sportske hale u Kotlujevcu biće izdvojeno oko 30 miliona dinara!

Preporuka:

Zaječarska biblioteka i ove godine organizuje „Čitalačku povelju“

Na dečijem odeljenju Matične biblioteke „Svetozar Marković” i ove godine biće organizovana „Čitalačka povelja 7 sa značkom“  od 3....

Članovi „Dečijeg centra“ jedini iz Srbije učestvuju na Međunarodnoj konferenciji „Erazmus +“ u Briselu

Članovi zaječarskog Udruženja "Dečiji centar" Mateja Vrška i Nikola Trajković nominovani su od strane Nacionalne agencije "Erazmus plus" za...

PowerUp! Challenge: Osvojite investiciju vrednu do 5.000.000 evra

PowerUp! Challenge je prilika za kompanije i startape iz Centralne i Istočne Evrope ostvare proboj na globalno tržištu, doprinoseći...
- Reklama -  

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, u pratnji državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i pravne savetnice Ivane Dukić boravio je danas u Zaječaru.

Na sastanku sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem bilo je reči o gorućim problemima vezanim za sportske objekte na teritoriji grada.

Ministar Udovičić izrazio je zadovoljstvo što je omladinska politika u Zaječaru politika u koju se ulagalo i ju koju će tek da se ulaže i što je gradonačelnik Zaječara u razgovoru istakao da mu je omladina na prvom mestu.

„Omladinska politika je značajan faktor u strategiji razvoja grada Zaječara.

Samo za poslednji tri godine iz Ministarstva omladine i sporta za omladinsku politiku u Zaječaru izdvojeno je oko 22 miliona dinara i imamo u planu da se takva tendencija dobre saradnje nastavi.

Drago mi je da smo naišli na razumevanje kada je reč o rešavanju svih onih problematičnih stvari i želimo da u narednom periodu i Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta bude što više prisutno u  Zaječaru i da se na terenu vidi pomak, kako bi svi građani Zaječara i okoline osetili benefite jednog zajedničkog i timskog rada“, istakao je Udovičić.

foto: radiomagnum.rs

Na sastanku sa ministrom bilo je reči o završetku radova u hali sportova u Kotlujevcu, za čiju je izgradnju, da podsetimo, još novembra 2010. godine potpisan ugovor između Ministarstva omladine i sporta i Grada Zaječara kao investitora,a vrednost projekta bila je blizu 100 miliona dinara.

foto: vuksan cerović

Gradonačelnik Ničić najavio je već od 1. jula raspisivanje dve vrste konkursa vezanih za halu u Kotlujevcu.

Prvi konkurs biće raspisan za završetak radova, a drugi za sanaciju pojedinih delova hale koji su ruinirani, naglasio je Ničić.

foto: vuksan cerović

Ukupna vrednost i jednog i drugog projekta, kako je najavljeno, iznosiće oko 30 miliona dinara.

„Mi ćemo naći rešenje koje nije baš jednostavno, jer se sve vezano za sportsku halu u Kotlujevcu iskomplikovalo raznim procesima u protekle četiri godine.

Ali kad postoji dobra volja, postoji i rešenje i mi ćemo to rešenje naći .

Pre svega zbog te dece iz škole „Hajduk Veljko“ koja nemaju adekvatnu salu za fizičko, ali i zbog sportskih klubova koji su uveliko ovih godina trebali da koriste tu sportsku halu“, istakao je Ničić.

foto: vuksan cerović

Rekonstrukcija sportske hale u Kotlujevcu neće biti završena do septembra meseca i početka nove školske godine, ali će prema najavama Gradonačelnika, ona biti privedena nameni i puštena u rad verovatno na proleće 2018. godine.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst organizuje još jednu od mnogobrojnih akcija davanja krvi koje su u poslednjim mesecima sprovedene na teritoriji grada Zaječara. U saradnji sa Zavodom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: