Društvo

Zaječar obogaćen novim mladim sadnicama

foto: timokodrzavanje.rs

Javno komunalno preduzeće “Timok održavanje” započelo je redovnu akciju prolećne sadnje mladih sadnica na području grada Zaječara. U toku su radovi na ozelenjavanju prostora iza Nacionalne službe za zapošljavanje gde je nedavno izgrađen dečiji park, postavljena nova LED rasveta i napravljena nova mesta za parkiranje.

“Aktivno smo i prethodnih godina radili na ozelenjavanju svih delova grada i mislim da su rezultati i više nego vidljivi. Ove godine ćemo, tokom proleća, zasaditi oko 300 sadnica. Trenutno su u toku radovi na ozelenjavanju prostora iz Nacionalne službe za zapošljavanje gde će biti zasađeno 30 sadnica ukrasnih šljiva i javora, a prostor će biti obogaćen i tujama”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”.

Na području grada Zaječara je tokom proteklih godina posečeno nekoliko desetina stabala, ali je, prema Lalićevim rečima posađeno mnogo više od tog broja.

“Nijedno stablo na području grada Zaječara nije posečeno zbog nečijeg hira ili samovolje, niti se može iseći ako komunalna inspekcija ne da dozvolu, ili se da procena da stablo nije bezbedno za okolinu. Ukupan broj stabala koja su posađena tokom prethodnih godina, zajedno sa ovim sadnicama koje ćemo zasaditki tokom proleća, je oko 1000”, dodao je Lalić.

Kako je planirano, naredna sadnja biće organizovana u naselju “Kraljevica”.

izvor: timokodrzavanje.rs

1 komentar

  • Naježim se se kad samo vidim ko daje izjavu i na koju temu- Vice Lalić , brat Sunčice Lalić, diplomac sa Kraljevice i perač čaša u diskoteci “ 54 „. Odakle takvim ljudima hrabrost da pričaju o nečemu o čemu NEMAJU pojma. Pa ljudi moji idite u školu, ali pravu, izučavajte šumarstvo pa onda o tome diskutujte. I njegov šef ( iz Bračevca ) je univerzalni poznavalac SVEGA , pa sad i ovi miševi SVE znaju i u sve se razumeju.
    Na sreću Zaječara, celoj bandi je , izgleda , došao kraj. Nadamo se jednom logičnom epilogu da na rukovodeća mesta u gradu, dodju kompetentni ljudi, da se van zakona stave ove partizansko – šumske . Gagitove diplome , pa da krenemo sa mrtve tačke.
    I pitanje za kraj : zašto izjavu NE daje direktor preduzeća , novinar iz Bora, kad ga već imamo, blago nama. Još kad bi se i slikao da ga i vidimo , pa nek ide žpvot.

Dodaj komentar