Društvo

Novo sanitetsko vozilo za Zdravstveni centar Zaječar

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Sredstva za nabavku 12 saniteta, u ukupnom iznosu od približno 134 miliona dinara, raspoređena su na javnom konkursu koji je sprovelo Ministarstvo pravde.Vozila su uručena zdravstvenim ustanovama u ZAJEČARU, Sjenici, Aleksincu, Somboru, Lebanu, Inđiji, Topoli, Beloj Palanci, Prijepolju, Ražnju, Sokobanji i Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar prisustvovali su dodeli sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom, koja su nabavljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta, prenosi portal Ekapija.

Kuburović je, podsećajući na to da se četvrtu godinu zaredom dodeljuju sredstva iz oportuniteta, prikupljena zahvaljujući radu tužilaštava, navela podatak da je ove godine Ministarstvo, na osnovu sprovedenog konkursa, dodelilo 470 miliona dinara za 150 projekata.

Prema njenim rečima, za četiri godine izdvojeno je približno 700 miliona dinara za ovu namenu, pri čemu je najviše iskorišćeno za nabavku sanitetskih vozila – približno 300 miliona dinara, piše Ekapija.

Dodaj komentar