Društvo Izdvajamo

Preduzeću „Srbijavode“ Zaječar duguje 71,4 miliona dinara

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
foto: zajecar.info

Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ od aprila meseca je uveliko počelo da dostavlja rešenja vlasnicima i korisnicima zemljišta i objekata za 2017. i 2018. godinu na ime takse za odvodnjavanje. Dug Grada Zaječara prema JVP „Srbija vode“ na ime naknade za odvodnjavanje od pravnih lica trenutno iznosi oko 71,4 miliona dinara. Zato će se Zaključak o predlogu otpisu pomenutog duga upućen Vladi Srbije naći pred zaječarskim odbornicima na narednom zasedanju.

Zaječarski odbornici na skupštinskom zasedanju, zakazanom za 13. septembar,  razmatraće mogućnost da Vladi Srbije grad ponudi predlog o otpisu nagomilanog duga prema JVP „Srbija vode“ u iznosu od 71.463.964,20 dinara. Od čega glavni dug iznosi oko 44,8 miliona dinara, a pripadajuća kamata 22,6 miliona.

Pomenuti predlog zaključka danas su podržali članovi gradskog veća i jednoglasno ga uputili skupštini na usvajanje. Zamenica gradonačelnika Marina Milić istakla je na sednici Gradskog veća da je JVP „Srbija vode“ drugim gradovima otpisivalo potraživanja za dugove koja su nastala u nekom prethodnom periodu.

“ Mi to predlažemo, a da li će Vlada Srbije to da usvoji ili ne, videćemo. Ukoliko dođe do otpisa duga po ovom pitanju biće rasterećene sve bilnasne stavke i to će nam pomoći da konsolidujemo naš budžet“, rekla je Milić.

Inače, prema podacima od aprila 2019. godine ukupno potraživanje je oko 549 miliona dinara, prenosi agencija „Beta“.

Na pitanje šta „Srbijavode“ naplaćuju kada mnogi građani tvrde da nikad nisu videli da se održavaju sistemi za odvodnjavanje, u tom preduzeću su rekli „da ulažu u održavanje sistema za odvodnjavanje, u skladu sa raspoloživim sredstvima, opredeljenim iz budžeta, odnosno u Programu upravljanja vodama, koji se svake godine utvrdjuje uredbom Vlade Srbije“.

1 komentar

  • a iz kog perioda su ti dugovi nastali??? da nije mozda kada sam ja bio na vlasti?ili ti sa belog brega,iz kotlujevca,pisure ili …??????zasto nije plaćano? ma sve treba strpati u zatvor? I NE TREBA IM OTPISATI NIŠTA? samo im treba omogućiti ZATVOR!!!!LOPOVI;;;!!!!

Dodaj komentar