fbpx

Za neizmirena dugovanja JKP „Vodovod“ Zaječar angažuje izvršitelja

Preporuka:

Besplatan vikend za dvoje na Staroj planini

U okviru promocije turističkih potencijala i lepota Istočne Srbije, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS, u okviru...

Uriniranje na javnom mestu – česta pojava u Zaječaru

Iako se često dešava da Zaječarci ugledaju nekoga kako urinira na javnom mestu, retko ko se osmeli da takav...

Zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom

U Srbiji će biti oblačno i hladnije vreme, u većem delu dana s kišom, dok se u planinskim predelima...
- Reklama -

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u prethodnoj godini isporučilo je potrošačima vodu u visini od 275 miliona dinara, i ostvarilo priliv po tom osnovu od 273 miliona. Kada bi ta dva parametra postavili jedan naspram drugog izveo bi se zaključak da je naplativost vode u 2018. godini bila 99,9%. Međutim da li je to zaista tako?

Potraživanja JKP „Vodovod“ u 2018. godini iznose oko 180 miliona dinara, od te sume 100 miliona duguju fizičkih lica i 80 miliona privreda, gde spadaju i budžetski korisnici, podaci su ovog preduzeća izneti u medijima krajem januara 2019. godine.

Na osnovu finansijskog izveštaja JKP „Vodovod“ za 2018. godinu u prethodnoj godini naplata vode kretala se u rasponu od 67-75% i taj broj se stalno menja, jer ima dosta postupaka prinudne naplate.

“ Naplata vode i dalje nije na zadovoljavajućem nivou, jer nemogućnost pravovremene naplate direktno utiče na kvalitet poslovanja i padanja kvaliteta usluga“, ističu u JKP „Vodovod“ Zaječar.

vodovod

Iz tog razloga Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Zaječar obaveštava sve svoje korisnike koji kasne sa plaćanjem računa za vodu, da svoj dug izmire u što kraćem roku, jer će u  suprotnom, naplata neizmirenih dugovanja bite realizovana utuženjem kod javnog izvršitelja.

“ Poštovani potrošači, pozivamo Vas da, ukoliko imate neizmirenih dugovanja prema našem preduzeću, da izvršite uplatu u što kraćem roku. U suprotnom, JKP ,,Vodovod” će biti prinuđen da svoja potraživanja naplati utuženjem kod javnih izvršitelja.

Na ovaj način koristimo i priliku da se zahvalimo potrošačima koji redovno izmiruju svoje obaveze“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, dugovanja Gradske uprave i budžetskih korisnika zaječarskom Vodovodu, prema ranijim saopštenjima u 2015. iznosili su nešto više od 40 miliona dinara, a samo godinu dana kasnije dug je porastao za 20 miliona.

I početkom februara 2017. dugovanja grada prema pomenutom preduzeću premašivala su cifru od 60 miliona. Danas budžetski korisnici i grad JKP „Vodovod“ duguju oko 80 miliona dinara.

Međutim, što se dospelih obaveza tiče ovo javno preduzeće sve svoje obaveze iz poslovanja ovo preduzeće izmiruje u roku.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

DJB Zaječar: Kome Zaječarci sređuju kafanu?

Mesna kancelarija Glogovica, prema pisanju članova Gradskog odbora "Dosta je bilo" u Zaječaru, potpisala je ugovor sa Branislavom Trailovićem, PR-om Ugostiteljske radnje "La Ujka...

Zaječarska sela par sati bez struje

Zbog radova na mreži, 12. decembra bez napajanja električnom energijom biće 3 zaječarska sela. Struju neće imati kupci iz: Vražogrnca Trnavca Rgotine(samo oni koji žive prema Zaječaru) Struje...

Humanitarni turnir u malom fudbalu i šutiranju trojki

Ekonomsko-trgoviska škola u Zaječaru organizovaće humanitarni turnir "Za Stojkoviće" u sali zaječarske Gimnazije. Učešće na ovom turniru omogućeno je svim srednjim školama, a kotizacija po...

Niže cene za godišnju članarinu u biblioteci

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" biće održana "Noć knjige" uz sniženu cenu za godišnji upis. U okviru ove promocije, biblioteka će u petak, 13. decembra,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: