Društvo

DUGOVANJA GRADA PREMA VODOVODU PREMAŠUJU 60 MILIONA DINARA (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u prethodnoj godini isporučilo je potrošačima vodu u visini od 239 miliona dinara, i ostvarilo priliv po tom osnovu od 234 miliona.

Po svemu sudeći ovo zaječarsko predužeće imalo je po stepenu naplate dugovanja od strane korisnika, ali i isplate potraživanja prema dobavljačima više nego uspešnu godinu, medjutim, dobar rezultat je na kraju ipak izostao.

„Obzirom da poslujemo u uslovimo u kojima poslujemo, ovo je ipak rezultat koji je vredan pažnje. Ali sa druge strane moramo da razumemo i potrebe zaposlenih koji vrlo teško, često u nemogućim uslovima rade i zarađuju svoju platu. Njihova potreba prosto mora da se razume“, istakao je Marko Paunović, direktor zaječarskog Vodovoda.

Da podsetimo, dugovanja Gradske uprave i budžetskih korisnika zaječarskom Vodovodu, prema ranijim saopštenjima u 2015. iznosili su nešto više od 40 miliona dinara, a samo godinu dana kasnije dug je porastao za 20 miliona.

Kako nelikvidna i predužeća pod stečajem već dugi niz godina Vodovodu duguju 15 miliona dinara, čini se da je sklapanje sporazuma o reprogramu sa predužećima koja uspešno posluju možda jedini način da Vodovod u doglednom periodu naplati svoja potraživanja od grada.

Da li se uvođenjem Privremenog organa u Zaječaru može negativno odraziti na pomenute sporazume?

„Od strane svih aktivnih budžetskih korisnika očekujemo krajnje razumevanje. Poslednji je trenutak da se dugovanja izmire, u suprotnom mi smo zakonom obavezni da tu naplatu vršimo kroz sva raspoloživa sredstva prinudne naplate. Mi i ovom prilikom apelujemo na sve one koji donose ključne odluke da to imaju u vidu i da je nedopustivo da jedno ovakvo javno preduzeće bude gurnuto u stranu i ostavljeno da čeka neke bolje momente“, dodao Paunović.

Prema rečima Paunovića na dan 15. februara 2017. radnicima Vodovoda se za plate duguje oko 35 miliona dinara, a dugovanja grada prema pomenutom predužeću premašuju cifru od 60 miliona.

Da li to znači da bi, u slučaju da grad izmiri svoje obaveze prema Vodovodu bio rešen problem zaostalih plata prema radnicima, ali i stvorene mogućnosti da se preostali novac iskoristi za brojne investicije koje je najavio direktor Paunović.

Pogledajte prilog „Online televizije“:

Dodaj komentar