Vučić u Boru: Uložićemo u infrastrukturu

0
Aleksandar Vučić i Ana Brnabić u Boru; FOTO: zajecaronline.com

U okviru kampanje „Budućnost Srbije”, predsednik Aleksandar Vučić obišao je Borski okrug. Centralni skup bio je u Boru, gde su se Vučić i premijerka Ana Brnabić obratili građanima Timočke krajine.

Svoju posetu, predsednik Vučić započeo je obilaskom pogona topionice bakra „Zijin“ u Boru. On je tamo razgovarao sa zaposlenima i rukovodstvom. Vučić je istakao da je budućnost Bora i RTB-a zagarantovana, jer će se povećati proizvodnja bakra, kao i izvoz.

„Pronalaskom strateškog partnera, kineske kompanije „Zijin“, zagarantovana je budućnost Bora i RTB-a. Plan države je da u ceo Borski okrug uloži 50 miliona evra samo za godinu dana. Samim tim i građani će imati veće plate. „Zijin“ je jedna od najboljih svetskih kompanija, a za pet ili šest godina će se šestostruko povećati proizvodnja bakra. Ova kompanija je garant da će se u Boru ostvarivati proizvodnja u skladu sa najvišim svetskim standardima kada je u pitanju efikasnosti i kvalitet. Kineska kompanija „Zijin“ će u RTB Bor samo ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra“

Aleksandar Vučić u Boru; FOTO: zajecaronline.com

Šef države, u svom obraćanju, istakao je da najpre treba ulagati u infrastrukturu, jer će investitori dolaziti u ovaj deo zemlje ako prvo imaju dobre puteve.

„Mnogo smo uložili u jug, došao je red na istok Srbije. Uradićemo 12,5 kilometara puta Negotin – Zaječar i kod Nikoličeva. Radićemo kompletnu brzu saobraćajnicu od Paraćina do skretanja za Šarbanovac i do Zaječara. Na taj način ćemo ubrzati puteve i obezbediti dolazak investitora. Investitori neće da dođu ako imaju loše puteve. Za ovaj dunavski deo Borskog okruga, uradićemo od Požarevca autoput, nekih dvadesetak kilometara. Uradićemo brzu saobraćajnicu Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac. Za dve ili tri godine uradićemo put Donji Milanovac – Kladovo. Ostaje nam da uradimo još i Bor – Žagubica i Bor – Majdanpek i time bismo na najbolji mogući način rešili glavne regionalne saobraćajnice. U lokalne puteve uložićemo još dosta novca“, istakao je Vučić.

FOTO: zajecaronline.com

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je građanima Bora na dobijanju statusa grada. Ona je podsetila da predsednik i Vlada Srbije nastaviće da obilaze okruge, kako bi čuli mišljenja građana.

„Mi najpre želimo da čujemo šta građani misle i kako ocenjuju rad Vlade u prethodnom periodu. Želimo da znamo šta još može da se uradi i da vidimo dokle se stiglo sa dosadašnjim ulaganjima. Vlada je u Bor uložila 10 miliona evra u infrastrukturu, u domove zdravlja, vrtiće, škole, u objekte kulture, stipendije… Lokalne samouprave, koje su bile devastirane, podizali smo time što smo davali u infrastrukturu, iz tekuće budžetske rezerve, a imali smo novca jer je Aleksandar Vučić pokrenuo mere fiskalne konsolidacije“, rekla je Brnabić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tokom svoje posete Borskom okrugu, obišao je još Negotin, Rogljevo, Kladovo i Rtkovo.

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić u Boru; FOTO: zajecaronline.com

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here