fbpx

Većnici dali saglasnost na Sporazum o razmeni nepokretnosti između Grada Zaječara i NIS-a

Preporuka:

Zaključak Vlade o stavljanju pod kontrolu informisanja o pandemiji

Vlada Republike Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog korona virusa, kojim se obaveštavanje...

FOTO DANA: U Zaječaru stariji od 65 godina na ulici, ogromne gužve ispred bankomata

I pored gotovo svakodnevnih upozorenja od strane komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića da epidemiološka...

Sve na jednom mestu: Važeće NAREDBE štaba za vanrende situacije u Zaječaru

03. april - Danas su, na telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, poništene (stavljene van snage) sve...
- Reklama -

Na sednici Gradskog veća u Zaječaru zakazanoj po hitnom postupku, većnici su usvojili godišnji i finansijski izveštaj o radu Centra za socijalni rad u Zaječaru za 2018. godinu, i dali saglasnost na program rada i finansijski plan te ustanove za 2019. godinu. Većnici su dali saglasnost i na tekst Sporazuma o razmeni nepokretnosti između grada Zaječara i naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad.

Na osnovu Zakona o obligacionim odnosima Sporazum o razmeni nepokretnosti između Zaječara i Naftne industrije Srbije praktično ima značaj predugovora, rekao je na današnjem zasedanju Gradskog veća Srđan Golubović, načelnik odeljenja za urbanizam komunalne i građevinske stambene poslove.

„Kasnije će biti definisana granica parcele i izvršena procena njene vrednosti, a do konačnog zaključenja ugovora potrebno je sačekati plan detaljne regulacije“, kaže Golubović.

Gradski većnici dali su saglasnost i na Program rada i Finansijski plan Centra za socijalni rad u Zaječaru za ovu godinu, i usvojili prvu i drugu izmenu i dopunu tog plana, uz sugestiju da je zbog starosti stanovništva potrebno veću pažnju usmeriti ka starijim stanovnicima na seoskom području.

Prema rečima Mirjane Radivojević, direktorke Centra za socijalni rad u Zaječaru ova ustanova postoji 160 godina i jedna je od najstarijih centara te vrste u Srbiji.

„Usluge centra koristi nešto više od 5.000 građana. 2018. godina je bila u znaku stabilizacije i prilagođavanja nekim novim uslovima i zakonima“, kaže Radivojević.

O poslovanju Centra za socijalni rad i Sporazuma Grada zaječara sa NIS-om izjašnjavaće se odbornici skupštine grada Zaječara na prvoj narednoj sednici.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: