Hronika Izdvajamo

Uhapšen službenik Gradske uprave Zaječar zbog sumnje da je primio mito

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na osnovu operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije u Nišu i službenika BIA – Regionalnog centra Niš, u utorak, 6. marta lišeni su slobode S.M. iz Zaječara, šef Službe za javne nabavke Gradske uprave Zaječar i D.A. iz Aranđelovca, direktor preduzeća „Infoplan“ iz Aranđelovca, potvrdio je portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić.

S.M. iz Zaječara uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228, u sticaju sa krivičnim delom primanje mita iz čl. 367 Krivičnog zakonika, dok je D.A. iz Aranđelovca uhapšen zbog sumnje da je učinio krivično delo davanje mita iz čl. 368 Krivičnog zakonika.

Kako nezvanično saznajemo prilikom pomenute akcije u Gradskoj upravi zaplenjena je dokumentacija o poslovanju grada Zaječara sa dve firme: firmom „Grafolist“ iz Niša i preduzećem „Infoplan“ iz Aranđelovca.

Postoji osnov sumnje da je D.A. u cilju dobijanja posla izrade plana regulacije banjsko-tuističkog kompleksa „Nikoličevo“ i „Gamzigradska banja“, čija je ukupna vrednost 5.150.000,00 dinara, osumnjičenom S.M. dostavio dve ponude sa različitim cenama, kako bi S.M. kao najpovoljniju odabrao upravo ponudu preduzeća „Infoplan“, čime bi omogućio D.A. zaključivanje ugovora a za uzvrat od njega primio novac u iznosu od 540.000,00 dinara.

Sa firmom „Grafolist“ d.o.o. grad Zaječar krajem prošlog meseca sklopio je Ugovor o javnoj nabavci kancelarijskog materijala u vrednosti preko 3 miliona dinara.

U telefonskom razgovoru načelnik Gradske uprave Zaječar Slobodan Videnović nam je potvrdio da je gradska uprava pored saradnje sa firmom „Grafolist“ sarađivala i sa preduzećem “ Infoplan“ iz Aranđelovca. Međutim, kako je naglasio razlog dolaska inspektora u zgradu Gradske uprave i privođenja na informativni razgovor šefa Službe za javne nabavke Saše Matijevića mu nije poznat.

Načelnik Gradske uprave Zaječar Slobodan Videnović / FOTO: zajecar.info

O pomenutom hapšenju Policijska uprava u Zaječaru nije imala nikakva saznanja, potvrdila nam je u telefonskom razgovoru portparol PU Zaječar Milena Božić Milić.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

4 komentara

Dodaj komentar