Nakon što su u sredu, 6. marta S.M., šef Službe za javne nabavke Gradske uprave Zaječar i D.A., direktor preduzeća „Infoplan“ iz Aranđelovca lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja zbog davanja i primanja mita, minulih dana saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

U cilju dobijanja posla izrade plana regulacije banjsko-tuističkog kompleksa „Nikoličevo“ i „Gamzigradska banja“, čija je ukupna vrednost 5.150.000 dinara, sumnja se da je D.A. iz Aranđelovca osumnjičenom S.M. dostavio dve ponude sa različitim cenama, kako bi S.M. kao najpovoljniju odabrao upravo ponudu preduzeća „Infoplan“.

Time je D.A. trebalo da omogući zaključivanje ugovora, a da za uzvrat od njega S.M. primi novac u iznosu od 540.000 dinara.

Više javno tužilaštvo u Nišu / FOTO: P. Blagovević, Južne vesti

Ivan Simonović, rukovodilac Specijalnog tužilačkog odeljenja Višeg suda u Nišu potvrdio je za portal „Zaječar online“ da su osumnjičeni S.M. i D.A. nakon isteka pritvora od 48 sati ponovo saslušani i da je postupak trenutno u toku.

„Nakon pritvora dvojica osumnjičenih su saslušani od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, posebog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Pomenutim licima određen je ponovni pritvor do 30 dana“, naglasio je Simonović za „Zaječar online“.

Podsećamo, primena novog Zakona o suzbijanju korupcije u Srbiji krenula je od 1. marta, a sa radom su počela i posebna odeljenja suda i tužilaštva u Nišu. 

Teritorijalna nadležnost Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije niškog Višeg javnog tužilaštva  određena je prema teritoriji Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu koja obuhvata mesnu nadležnost Višeg javnog tužilaštva Niš, Negotin, Zaječar, Pirot, Prokuplje i Vranje

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here