fbpx

Sa železničke stanice u Zaječaru uklonjene cisterne sa kalcijum-hloridom (FOTO)

Preporuka:

Promocija vina i kačkavalja u Omladinskom centru za Dan zaljubljenih

U zaječarskom Omladinskom centru će za Dan zaljubljenih biti priređeno "Wine and dine" veče. Vinarija "Raj" i mlekara "Krcino...

Odbojka: Nastavljen trijumfalni niz, Zaječarke slavile u Majdanpeku

Odbojkašice Zaječara su minulog vikenda nastavile fantastičnu seriju pobeda u okviru odbojkaške Druge lige "Istok" pobedvši ekipu Majdanpeka rezultatom...

Podsticaji u poljoprivredi u 2020. godini

Novčana sredstva po nedavno objavljenoj Uredbi o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini uobičajeno su...
- Reklama -

Cisterne sa tečnim kalcijum-hloridom koje su mesecima stajale na zaječarskoj Železničkoj stanici nakon pisanja portala „Zaječar online“ prebačene su u hangar i adekvatno uskladištene. Tridesetak cisterni su još zimus dovezene u delu gde se vrši utovar i istovar teretnih vagona i bile praktično zaboravljene.

FOTO: Zaječar online / 3.7.2019. godine

O zabrinutosti meštana da se na Železničkoj stanici u Zaječaru u 30-ak cisterni nalazi možda neka opasna materija izveštavali smo nedavno.

FOTO: Zaječar online / 3.7.2019. godine

Tom prilikom Marko Milić, šef Službe za održavanje puteva iz Beograda potvrdio je da su u Zaječar cisterne pre nekoliko meseci dovezene iz prestonice, ali i obećao da će iste u što kraćem roku biti prebačene na bezbedno mesto.

FOTO: Zaječar online / 12.7.2019. godine

Prilikom obilaska dela Železničke stanice u zaječaru u delu gde se vrši utovar i istovar teretnih vagona, danas smo se uverili da cisterni više nema.

Podsećamo, pomenute cisterne sa antifrizom bile su izložene visokim spoljašnjim temperaturama od oko 40 stepeni, iako je na deklaraciji pisalo da je preporučena temperatura skladištenja od 0 do 30 stepeni.

FOTO: Zaječar online

Na sreću one su , prema najavama Milića prebačene u hangar i uskladištene na adekvatan način.

FOTO: Zaječar online

U cisternama nije nikakva opasna materija, već samo antifriz, kojim bi trebalo da bude isprskano celo stanično područje u zimskom periodu kada krene da pada sneg.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: