Sport

Rukometaši Tehničke škole ostvarili plasman na Olimpijske igre učenika Srbije!

foto: glassporta.rs

Učenici Tehničke škole iz Zaječara osvojili su 1. mesto na Međuokružnom takmičenju održanom u Nišu 14. maja. Na ovaj način oni su bezbedili plasman na Olimpijske igre učenika Srbije u Novom Sadu.

Zaječarci su posle velike borbe uspeli da slave u finalu protiv domaćina iz Niša. Pored deficita od četiri gola na poluvremenu, sjajnom igrom u nastavku, Zaječarci su nadoknadili zaostatak i slavili u neizvesnoj završnici. Ono što posebno raduje je činjenica da veći deo tima Tehničke škole nastupa u seniorskoj ekipi Rukometnog kluba „Zaječar“, tako da sigurno nisu bez šansi ni u završnici takmičenja.

Učenice Medicinske škole nisu uspele da ponove uspeh drugara iz Tehničke škole, pošto su stale na poslednjem stepeniku u Nišu. Rukometašice profesorke Jelene Milosavljević poražene su u finalu Međuokružnog takmičenja i završile ovogodišnje učešće u sistemu školskih nadmetanja.

Prilika za popravni za ekipu Medicinske škole bila je na Međuokružnom takmičenju u futsalu održanom u sredu 15. maja. Organizator nadmetanja najboljih ženskih srednjoškolskih ekipa sa teritorije Zaječarskog, Niškog i Rasinskog okruga bio je Zaječarski savez za školski sport (ZŠS), a takmičenje je održano u hali sportova na Kraljevici.

Izabranice profesorke Milosavljević nisu imale ni dovoljno sreće u finalu, pošto su poražene od Gimnazije „9. maj“ iz Niša rezultatom 2:3.

Uvertira finala protekla je i u dodeli zahvalnice za doprinos razvoju školskog sporta.

Zahvlanica je pripala profesoru fizičkog vaspitanja u penziji Branislavu Mariću, inače dugogodišnjem profesoru zaječarske Tehničke škole.

ZaječarOnline/Glassporta.rs/O.B.

Dodaj komentar