fbpx

Produžen rok za prijave za podršku lokalnim samoupravama

Preporuka:

Pri kraju asfaltiranje puta kroz Šipikovo

Radovi na asfaltiranju oko 3 kilometra puta kroz selo Šipikovo privode se kraju. Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića...

Predstavljanje novog konkursa „Aktivne zajednice: Zaječar“

U utorak, 12. novembra u Prostoru za POMAK biće održana info sesija Aktivne zajednice: Zaječar. Na skupu će biti...

Preko dana toplo, uveče kiša

U Srbiji će danas biti toplo i pre podne pretežno sunčano, dok se posle podne očekuje postepeno naoblačenje sa...
- Reklama -

Program Swiss PRO produžio je do 26. avgusta ove godine javni poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave. Podrška je namenjena u jačanju kapaciteta za unapređenje elektronske uprave i pružanje elektronskih usluga.

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 350 hiljada evra podržati do 40 lokalnih samouprava, kako bi povećale odgovornost, transparentnost i efikasnost u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima kako građana i građanki tako i privrede.

Kako bi se zainteresovane lokalne samouprave upoznale sa detaljima javnog poziva – uključujući način prijavljivanja i učešća, kao i kriterijumima za izbor projekata, program Swiss PRO organizovao je nedavno informativnu sesiju u Zaječaru.

Pravo učešća na javnom pozivu ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona južne i istočne Srbije. Lokalne samouprave u predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 evra. Takođe, moraju i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban, da bi unapredile eUpravu.

FOTO: zajecaronline.com

U skladu sa nacionalnim okvirom, program Swiss PRO će lokalnim samoupravama pružiti tehničku podršku prilagođenu njihovim individualnim potrebama. Podrška se pruža kako bi se razvili interni procesi i procedure, unapredila primena elektronskog upravnog postupka (eZUP-a), razvile postojeće ili nove eUsluge, te izradila rešenja za internet prezentacije jedinica lokalnih samouprava.

Program Swiss PRO posebno ohrabruje lokalne samouprave da u predloge projekata uvrste rad na razvijanju i unapređenju eUsluga za pripadnike nacionalnih manjina, kao i na uvođenju pomoćnih tehnologija koje bi povećale pristupačnost ovih usluga osobama sa invaliditetom.

Takođe, ovo je prilika za lokalne samouprave da omoguće stanovništvu da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka u svojim zajednicama kroz uspostavljanje stranica ePartcipacija i eSlušanje.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Red oblaka, red sunca

U Srbiji će danas preovlađivati sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeoroški zavod Srbije (RHZS). Jutarnja temperatura od pet do 10 stepeni, najviša dnevna temperatura...

Dnevni horoskop za PETAK – 15. novembar 2019.godine

Konfuzna sedmica nastavlja svoj pohod i tokom ovog dana pravi novu pometnju Merkurom koji kreće retrogradno, kao da nije bilo dosta svega prethodnih dana...

In memoriam: Dragoslav Radojević (1953-2019.)

Zaječarac Dragoslav Radojević, jedan od osnivača i dugogodišnji predsednik Organizacije osoba sa amputiranim ekstremitetima preminuo je u utorak, 12. novembra posle kraće bolesti. Kako saznajemo...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: