fbpx

Produžen rok za prijave za podršku lokalnim samoupravama

Preporuka:

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...

Odustalo se od natkrivanja bazena na Kraljevici tokom zime (FOTO)

Zatvoreni bazen na zaječarskoj Kraljevici ove zime ipak neće biti otvoren za posetioce, jer se prema rečima v.d. direktora...

Mali zaječarci pokazali starijima veštine iz prve pomoći (FOTO)

Članovi ekipe „Petlića” zaječarskog Crvenog krsta, sa dugogodišnjim saradnikom i volonterom Predragom Kocićem pokazali su starijim sugrađanima kako mogu...
- Reklama -

Program Swiss PRO produžio je do 26. avgusta ove godine javni poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave. Podrška je namenjena u jačanju kapaciteta za unapređenje elektronske uprave i pružanje elektronskih usluga.

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 350 hiljada evra podržati do 40 lokalnih samouprava, kako bi povećale odgovornost, transparentnost i efikasnost u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima kako građana i građanki tako i privrede.

Kako bi se zainteresovane lokalne samouprave upoznale sa detaljima javnog poziva – uključujući način prijavljivanja i učešća, kao i kriterijumima za izbor projekata, program Swiss PRO organizovao je nedavno informativnu sesiju u Zaječaru.

Pravo učešća na javnom pozivu ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona južne i istočne Srbije. Lokalne samouprave u predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 evra. Takođe, moraju i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban, da bi unapredile eUpravu.

FOTO: zajecaronline.com

U skladu sa nacionalnim okvirom, program Swiss PRO će lokalnim samoupravama pružiti tehničku podršku prilagođenu njihovim individualnim potrebama. Podrška se pruža kako bi se razvili interni procesi i procedure, unapredila primena elektronskog upravnog postupka (eZUP-a), razvile postojeće ili nove eUsluge, te izradila rešenja za internet prezentacije jedinica lokalnih samouprava.

Program Swiss PRO posebno ohrabruje lokalne samouprave da u predloge projekata uvrste rad na razvijanju i unapređenju eUsluga za pripadnike nacionalnih manjina, kao i na uvođenju pomoćnih tehnologija koje bi povećale pristupačnost ovih usluga osobama sa invaliditetom.

Takođe, ovo je prilika za lokalne samouprave da omoguće stanovništvu da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka u svojim zajednicama kroz uspostavljanje stranica ePartcipacija i eSlušanje.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: