fbpx

PRIJAVITE SE!!! Matična biblioteka „Svetozar Marković“ organizuje tokom avgusta brojne radionice na Dečjem odeljenju

Preporuka:

U Srbiji 160 novoobolelih i još pet preminulih, ukupno 1.060 zaraženih i 28 umrlih

U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 160 obolelih od korona virusa i pet novih smrtnih slučajeva,...

Zaključak Vlade o stavljanju pod kontrolu informisanja o pandemiji

Vlada Republike Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog korona virusa, kojim se obaveštavanje...

U sredu akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 1. aprila sprovešce akciju dobrovoljnog...
- Reklama -

I tokom avgusta, iako je letnji raspust uveliko u toku, u zaječarskoj Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ biće organizovane raznovrsne radionice na Dečjem odeljenju.

Kako bi mališanima predstojeće dane ispunili zanimljivim sadržajima, Violeta Stanković Anđelković, zamenik direktora i bibliotekar matične službe i Suzana Marinković, bibliotekar Dečjeg odeljena zajedno sa svojim kolegama svakog ponedeljka i petka u avgustu čitaonicu Dečjeg odeljenja pretvoriće u mesto zabave, kreativnosti i smeha.

Violeta Stanković Anđelković istakla je da zaječarska biblioteka tradicionalno u ovo vreme organizuje letnje radionice, ali je plan osmišljen gotovo i do kraja godine.

“ Za avgust mesec, već od petka 4. avgusta u planu su radionice za decu.

U septembru imamo klasični prijem đaka prvaka i predškolaca, a sam početak oktobra rezervisan je za Dečju nedelju kada smo već isplanirali niz aktivnosti tokom trajanja manifestacije.

Oktobar je mesec knjige, tada ćemo posetiti Sajam knjiga u Beogradu te se iskreno nadam da ćemo tom prilikom dopuniti svoje fondove nekim novim publikacijama.

Novembar uvek provodimo u pripremama za Dan biblioteke koji proslavljamo 27. novembra. Ove godine je 151. godišnjica.

Dok je decembar uvek rezervisan za proslavu Nove godine“, istakla je Stanković Anđelković.

Suzana Marinković, bibliotekar Dečjeg odeljenja, povom predstojeće letnje radionice najavila je da će uz osmišljene programe za animaciju i različite forme svi zainetersovani osnovci, ali i mlađi i stariji učesnici radionice uživati upoznajući kulture i tradicije drevnih naroda i civilizacija, slovensku mitologiju, popularne igre uz obavezu poštovanja pravila i još mnogo toga.

Program za predstojeću letnju radionicu je sledeći:

RADIONICE ZA MESEC AVGUST (ponedeljkom i petkom od 11 do 12 časova)

1. Upoznaj KINU (imaćemo gosta iz Kine, naučićemo nešto o tradiciji i običajima Kine – o zmajevima, o tradiciji pripremanja čajeva, o ideogramima), pisaćemo na kineskom reči DRUGARSTVO, LjUBAV, KNjIGA. Gošća će nas naučiti da jedemo pirinač štapićima i još mnogo toga zanimljivog.
2. Slovenska mitologija (iz knjige Nenada Gajića Slovenska mitologija naučićemo ponešto o misterioznom svetu Starih Slovena – bogovima, demonologiji, mitskim mestima, magijskim ritualima.) Deca vole magiju tako da smatramo da će im i ova radionica biti jako zanimljiva.
3. Ne ljuti se čoveče! (igraćemo igru, a ako se budemo ljutili, to će biti baš malo). Priredićemo i jedan mali turnir.
4. Pitalice – TAČNO-NETAČNO, mozgalice za razmišljanje.
5. Bajkaonica (predstavićemo vam nove knjige bajki i priča, čitaćemo i ilustrovati ih)
6. Priča ‘ naopačke’ (pisaćemo priču naopačke!) I pokazaćemo prelepu priču Branka Ćopića.

7. Čuveni zaječarski trener šaha Vladica Simić, izrazio je želju da dovede i svoju decu da zajedno sa učesnicima radionice igraju šah i nešto novo nauče.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na telefon biblioteke 422-045 ili direktnim prijavljivanjem na Dečjem odeljenju.

Prijavljivljivanje će biti moguće i tokom trajanja radionice, s obzirom da postoji mogućnost prijavljivanja za svaku radionicu pojedinačno ili za celokupan letnji program, navela je Marinković i istakla da ove godine nije obavezno da zaiteresovana deca budu i članovi biblioteke.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: