Kultura

Pretpremijera predstave „Petra“ nagrađena gromoglasnim aplauzom (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

U zaječarskom teatru izvedena je pretpremijera predstave „Petra“. Pozorišni komad u kom igraju: Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Karaklajić, oduševio je zaječarsku publiku. Ovom predstavom počeće i 28. „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

Zaječarska publika, pre početka najdugovečnijeg pozorišnog festivala u istočnoj Srbiji, imala je priliku da pogleda pretpremijeru predstave „Petra“. Glumice, Tanja Bošković; Viktorija Arsić; Nataša Petrović i Lana Karaklajić, svojom igrom dočarale su porodičnu priču sa svim situacijama koje prate gotovo svaku porodicu.

FOTO: zajecaronline.com

Sala zaječarskog pozorišta i na pretpremijeri bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Publika je gromoglasnim aplauzom nagradila četiri vrsne glumice.

FOTO: zajecaronline.com

U predstavi je prikazan odnos majke i ćerki, želja da se ode, neznanje da li da se ode ili ostane. To je opšta priča o pokušaju mladih ljudi da pronađu nešto bolje, nešto srećnije, negde daleko.

FOTO: zajecaronline.com

Predstava „Petra“, rađena je po motivima teksta Ričarda Lorca i u režiji Irfana Mensura.

Uloga Majke poverena je divi srpskog i jugoslovenskog glumišta Tanji Bošković.

„Predstava je namenjena svim onim roditeljima koji shvataju ili ne, da njihova deca kad tad moraju da odu. U ovoj predstavi se govori na posredan način i o našem jeziku, kulturi i dobroti i o paklu. Ovo je druga predstava gde radim na tom „problemu“ u odnosima majki i ćerki. Igram i u „Jesenjoj sonati“ gde se isto radi o majkama i ćerkama.

Ovogodišnji festival je divan, selekcija je zavidna i zavidim publici koja će imati prilike sve predstave da odgleda. U središtu pažnje većine predstava na ovogodišnjem festivalu je porodica. To je za svaku pohvalu.

Imam divne uspomene sa Zoranom Radmilovićem i na Zorana. Često ga pominjemo u „Ateljeu 212″. On je postao merilo svega, duhovitosti i dobrote, radosti, otvorenosti srca“, istakla je Tanja Bošković, glumica.

Tanja Bošković, glumica; FOTO: zajecaronline.com

Glavnu ulogu Petre, na fenomenalan način, iznela je mlada glumica Viktorija Arsić, koja je prvi put na „Zoranovim danima“.

„Ovo je jako velika uloga i imala sam i tremu. Velika je čast igrati sa Tanjom Bošković i učestvovati na ovakvom festivalu. Zahvaljujem se i profesoru Irfanu Mensuru na ukazanom poverenju“, kaže Viktorija Arsić.

Viktorija Arsić, glumica; FOTO: zajecaronline.com

U predstavi igra i zaječarska glumica Nataša Petrović.

„Raditi sa Tanjom Bošković i Irfanom Mensurom bila je privilegija za mene, za ovih 20 godina rada“, rekla je Nataša Petrović.

Nataša Petrović, glumica; FOTO: zajecaronline.com

Prvi put na istoj sceni našle su se majka i ćerka – Tanja Bošković i Lana Karaklajić. Karaklajić je istakla da se ansaml pozorišta jako lepo ophodio prema glumicama i naglasila da prvi put radi sa Irfanom i sa svojom majkom Tanjom Bošković.

„Ovo za mene je vrlo značajna uloga, jer u predstavi ja se zalažem za tu mlađu generaciju, koja se pita da li treba ostati ili otići. Velika je čast igrati na ovakvom festivalu, jer sam mnogo slušala o Zoranu Radmiloviću. Ovo je preleopo iskustvo, izdvojiti se iz Beograda, doći u jedan mali grad i igrati i pred ovdašnjom publikom“, poručila je Lana Karaklajić.

Lana Karaklajić, glumica; FOTO: zajecaronline.com

„Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru biće održani po 28. put, od 18. do 25. oktobra 2019. Posetioce očekuje i ove godine bogat program.

Kako je bilo na pretpremijeri predstave „Petra“, pogledajte u galeriji fotografija:

K.M.

3 komentara

Dodaj komentar