fbpx

Počinju 28. „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru

Preporuka:

Aleksandar Vučić: Uvešćemo zabranu kretanja 24 sata ako građani ne promene ponašanje

"Ukoliko se naše ponašanje ne promeni predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata", rekao...

Kako ojačati imunitet u vreme Corona virusa (10 saveta nutricioniste)

Kada zavlada epidemija i pandemija u svetu svaka osoba se zapita kako mogu sprečiti infekciju i kako ojačati imunitet.  Svakodevno...

Malčiranje – mera u proizvodnji zdravstveno bezbednog povrća

Radi smanjenja upotrebe herbicida i ekonomičnije rane proizvodnje povrća poslednjih godina intenzivirano je malčovanje povrća. Malčovanje je stara agrotehnička...
- Reklama -

U Zaječaru počinje 28. Međunarodni pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“. Festival će ove godine svečano otvoriti glumac Branko Cvejić. Ljubitelje pozorišne umetnosti očekuje bogat program.

Po tradiciji, u petak 18. oktobra, delegacija glumaca zaječarskog teatra položiće u 18 sati cveće na spomenik Zoranu Radmiloviću, a čast da svojim stihovima najavi otvaranje „Zoranovih dana“ ove godine pripala je pesniku Saši Jelenkoviću.

Ove godine pozorišna publika će moći da vidi najbolje predstave iz zemlje i regiona. Takođe, biće održan 2. Festival malih pozorišnih formi, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, od subote 19. oktobra do 25. oktobra.

Od 20 sati festival će u zaječarskom pozorištu otvoriti poznati filmski, televizijski i pozorišni glumac Branko Cvejić. Nakon toga sledi premijera predstave „Petra“. Igraju: Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Karaklajić.

U subotu 19. oktobra, od 20 sati na programu je „Ko se boji Virdžinije Vulf“, koprodukcija Ulisis teatra iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta. Igraju: Rade Šerbedžija, Кatarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Romina Tonković, Nika Ilinčić.

U okviru pratećeg programa, istog dana od 12 sati biće izvedena lutkarska predstava za odrasle „Hronolog“ pozorišta iz Vidina, u zaječarskom teatru. Od 18 sati, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, nastupa Mia Begović sa svojom monodramom „Sve što sam prešutjela“.

U nedelju 20. oktobra, od 20 sati, na sceni zaječarskog teatra, biće odigrana predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“, u izvedbi „Radionice integracije“ iz Beograda, koju vodi Miki Manjlović. Igraju: Predrag Miki Manojlović, Anita Mančić, Jasna Đuričić, Jovana Gavrilović.

Pre toga, od 18 sati, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, biće izvedena „Krojcerova sonata“ u režiji Nebojše Bradića i izvođenju Vlade Keroševića.

U ponedeljak 21. oktobra, od 20 sati, na sceni zaječarskog teatra, biće izvedena predstava „Sjećaš li se Doli Bel“, u izvedbi „Кamernog teatra 55“ iz Sarajeva. Igraju: Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Davor Golubović, Elma Juković, Admir Glamočak, Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Кurt, Amar Selimović i Saša Кrmpotić. Režija i adaptacija: Кokan Mladenović.

Pre toga, od 12 sati, biće otvorena izložba radova slikara Miloša Šobajića u Istorijskom arhivu u Zaječaru. Od 18 sati, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, biće odigrana monodrama “Lov na srne“ autorsko delo Srne Lango.

U utorak 22. oktobra, od 20 sati, na sceni zaječarskog pozorišta, biće odigrana predstava „Petrijin venac“, Ateljea 212 iz Beograda. Igraju: Marta Bjelica, Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Ivan Marković, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Jelena Rakočević, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović. Režija: Boban Skerlić.

Od 18 sati, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, biće izvedena monodrama „Spavaju li ribe”, u izvođenju Vjere Vidov koja dolazi iz Istre. Od 19.30 sati, u foajeu zaječarskog pozorišta, biće održana promocija knjige „Uspomenar 3“. Autor knjige je Milan Caci Mihailović, glumac i književnik iz Beograda, koji će ovom prilikom obeležiti i 50 godina rada.

U sredu 23. oktobra, od 20 sati, na sceni zaječarskog teatra, iz Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke dolazi „Predstava Hamleta iz sela Mrduša Donja“. Igraju: Željko Erkić, Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Vladimir Đorđević, Slađana Zrnić, Nataša Perić, Danilo Кerkez. Režija: Nikola Pejaković.

Pre toga, od 11 sati, biće organizovana i izložba slika Draga Simića, dvogodišnjeg selektora Likovne kolonije “Gamzigrad”, u Radul-begovom konaku u Zaječaru. Od 12 sati, tribina na temu „Položaj i perspektiva mladih pozorišnih umetnika u Srbiji danas“. Moderator tribine je Željko Hubač, a tribina će biti održana u Centru za kulturu u Kotlujevcu. Takođe, od 18 sati, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, predstava „Ima neka tajna veza“ autorski rad glumca Milana Dimića iz Banjaluke.

U četvrtak 24. oktobra, od 20 sati, na sceni zaječarskog pozorišta, biće odigrana predstava „Osama –kasaba u Njujorku“ Zvezdara Teatra iz Beograda. Igraju: Andrija Кuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović, Amar Ćorović. Režija: Darko Bajić. Ova predstava ujedno i zatvara takmičarski deo festivala.

Istog dana, od 12 sati, u zaječarskom teatru, u okviru pratećeg programa, biće odigrana predstava Kazališta iz Virovitice „Seksi rublje“. Od 18 sati, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, predstava „Don Žuan iz Leušića“, u izvođenju Marka Adžića i pozorišta iz Temišvara u Rumuniji.

U petak 25. oktobra, od 20 sati, svečano zatvaranje festivala i uručenje nagrada, u zaječarskom pozorištu. Od 20.30, u revijalnom delu, biće odigrana predstava „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba. Igraju: Daria Lorenci Flac, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić, Luka Petrušić. Režija: Кrešimir Dolenčić.

Pre toga, od 18 sati, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, monodrama „Kod kuće /Kabul“, Narodnog pozorišta iz Beograda, a igra Dušanka Stojanović Glid.

Predstava „Žene iz Troje“, neće biti izvedena kao što je planirano, zbog opravdane sprečenosti jedne od glumica.

„Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru biće održani po 28. put, od 18. do 25. oktobra 2019.

K.M.

3 KOMENTARA

  1. Zaista bogat. Zoran je to zaslužio. A i Zaječarci da uživaju. Saša Jelenkobić je jedan od najboljih naših pesnika. Živeo Festival

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: