fbpx

Otvoren 2. Festival malih pozorišnih formi, Mia Begović oduševila zaječarsku publiku

Preporuka:

Zašto državne institucije ne poriču prinudni rad kineskih osuđenika u Boru?

Na molbu uznemirenih građana Bora poslanici DJB su početkom oktobra uputili zahteve za informacijama od javnog značaja na adrese...

Pri kraju asfaltiranje puta kroz Šipikovo

Radovi na asfaltiranju oko 3 kilometra puta kroz selo Šipikovo privode se kraju. Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića...

Moleban za izgradnju seoske crkve u Šipikovu

U Šipikovu se sutra održava moleban za izgradnju seoskog hrama. Nakon toga gradonačelnik Zaječara obilazi deonicu rekonstruisanog puta kroz...
- Reklama -

U Zaječaru je otvoren 2. Festival malih pozorišnih formi. Prva je, na scenu Doma kulture u Kotlujevcu, izašla Mia Begović, koja je izvela monodramu Sve što sam prešutjela“.

Monodrama „Sve što sam prešutjela“ je priča o glumicinom životu. Кomad je pun samoironije i istine i prožimaju ga situacije iz života. Ima i bolnih trenutaka o smrti njene sestre.

FOTO: zajecaronline.com

Tek po gledanju ove predstave, menja se uverenje da je umetnički život glamurozan. Publika postaje svesna da je glumački hleb težak, gorak i naporan.

„Glumac ne postoji bez publike, bitna je i kritika, ali je publika ono što nas drži. Ovu monodramu sam puno puta igrala, ali je uvek iznova drugačija i zahteva mnogo koncentracije. Što sam starija, imam veću odgovornost, jer publika s punim pravom očekuje više od vas“, kazala je Mia Begović, glumica.

FOTO: zajecaronline.com

Ovogodišnje predstave na Festivalu malih pozorišnih formi ocenjivaće stručni žiri, u sastavu: Ivan Bekjarev – predsednik žirija, Spasoje Ž. Milovanović – član i Nenad Novaković – član.

„Ovogodišnji repertoar na 2. Festivalu malih pozorišnih formi je neuporedivo bolji, nego prošle godine. Očekujem da će svaka predstava izazvati pozitivna mišljenja.

Zaječar je zahvaljujući, pre svega „Zoranovim danima“, ali i Festivalu malih pozorišnih formi, stavio sebe na kulturnu mapu Srbije, ali i više. Ovde se mogu pogledati predstave iz celog regiona. To je dobro i za zaječarsku publiku, koju smatram jako negovanom“, istakao je Ivan Bekjarev – predsednik žirija i glumac.

Ivan Bekjarev – predsednik žirija i glumac; FOTO: zajecaronline.com

Festival malih pozorišnih formi biće nastavljen u nedelju 20. oktobra, u 18 sati, u Centru za kulturu u Кotlujevcu. Biće izvedena drama „Кrojcerova sonata“, u režiji Nebojše Bradića, u kojoj igra Vlado Кerošević. Nakon toga, od 20 sati, u zaječarskom pozorišti na repertoaru je predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“ po tekstu Mirle Furlan i u režiji Predraga Mikija Manojlovića.

U okviru pratećeg programa „Zoranovih dana“, na sceni zaječarskog pozorišta izvedena je lutkarska predstava za odrasle „Hronolog“, Državnog kuklen teatra iz Vidina (Bugarska).

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

U lutkarskoj predstavi prikazano je putovanje izvan vremena i univerzuma. Ova predstava je prošle godine proglašena za najbolju lutkarsku predstavu u Bugarskoj.

Кako objašnjavaju akteri ove nesvakidašnje lutkarske predstave, koja se radi u interakciji sa publikom, oni uz pomoć minijaturnih lutaka prikazuju univerzum malih, emotivnih i diskretnih bića koja neumorno rade, tako što grade i ruše svoj svet.

Ljubitelje pozorišne umetnosti očekuje bogat program na 28. „Zoranovim danima“ u Zaječaru.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji...

Moleban za izgradnju hrama u Šipikovu

U Šipikovu, selu nadomak Zaječara održan je moleban za izgradnju Hrama Svetog proroka Ilije. Pravoslavnom crkvenom bogosluženju prisustvovali su Episkop timočki Ilarion, gradonačelnik Zaječara...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: