fbpx

Otvoren 2. Festival malih pozorišnih formi, Mia Begović oduševila zaječarsku publiku

Preporuka:

Dr Nenad Ristović: Nikuda ne idite bez maske

Načelnik infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra Zaječar dr Nenad Ristović svim sugrađanima obratio se putem društvenih mreža apelom da nikuda...

Vučić: Imamo treću žrtvu korona virusa, kreće masovno testiranje u Srbiji

Još jedna ženska osoba preminula je danas u Srbiji od posledica korona virusa, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na...

Meštani Velikog izvora masovno kolju svinje iz straha od afričke kuge

Meštani sela Veliki Izvor kod Zaječara počeli su masovno da kolju svinje iz straha da će im životinje biti...
- Reklama -

U Zaječaru je otvoren 2. Festival malih pozorišnih formi. Prva je, na scenu Doma kulture u Kotlujevcu, izašla Mia Begović, koja je izvela monodramu Sve što sam prešutjela“.

Monodrama „Sve što sam prešutjela“ je priča o glumicinom životu. Кomad je pun samoironije i istine i prožimaju ga situacije iz života. Ima i bolnih trenutaka o smrti njene sestre.

FOTO: zajecaronline.com

Tek po gledanju ove predstave, menja se uverenje da je umetnički život glamurozan. Publika postaje svesna da je glumački hleb težak, gorak i naporan.

„Glumac ne postoji bez publike, bitna je i kritika, ali je publika ono što nas drži. Ovu monodramu sam puno puta igrala, ali je uvek iznova drugačija i zahteva mnogo koncentracije. Što sam starija, imam veću odgovornost, jer publika s punim pravom očekuje više od vas“, kazala je Mia Begović, glumica.

FOTO: zajecaronline.com

Ovogodišnje predstave na Festivalu malih pozorišnih formi ocenjivaće stručni žiri, u sastavu: Ivan Bekjarev – predsednik žirija, Spasoje Ž. Milovanović – član i Nenad Novaković – član.

„Ovogodišnji repertoar na 2. Festivalu malih pozorišnih formi je neuporedivo bolji, nego prošle godine. Očekujem da će svaka predstava izazvati pozitivna mišljenja.

Zaječar je zahvaljujući, pre svega „Zoranovim danima“, ali i Festivalu malih pozorišnih formi, stavio sebe na kulturnu mapu Srbije, ali i više. Ovde se mogu pogledati predstave iz celog regiona. To je dobro i za zaječarsku publiku, koju smatram jako negovanom“, istakao je Ivan Bekjarev – predsednik žirija i glumac.

Ivan Bekjarev – predsednik žirija i glumac; FOTO: zajecaronline.com

Festival malih pozorišnih formi biće nastavljen u nedelju 20. oktobra, u 18 sati, u Centru za kulturu u Кotlujevcu. Biće izvedena drama „Кrojcerova sonata“, u režiji Nebojše Bradića, u kojoj igra Vlado Кerošević. Nakon toga, od 20 sati, u zaječarskom pozorišti na repertoaru je predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“ po tekstu Mirle Furlan i u režiji Predraga Mikija Manojlovića.

U okviru pratećeg programa „Zoranovih dana“, na sceni zaječarskog pozorišta izvedena je lutkarska predstava za odrasle „Hronolog“, Državnog kuklen teatra iz Vidina (Bugarska).

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

U lutkarskoj predstavi prikazano je putovanje izvan vremena i univerzuma. Ova predstava je prošle godine proglašena za najbolju lutkarsku predstavu u Bugarskoj.

Кako objašnjavaju akteri ove nesvakidašnje lutkarske predstave, koja se radi u interakciji sa publikom, oni uz pomoć minijaturnih lutaka prikazuju univerzum malih, emotivnih i diskretnih bića koja neumorno rade, tako što grade i ruše svoj svet.

Ljubitelje pozorišne umetnosti očekuje bogat program na 28. „Zoranovim danima“ u Zaječaru.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: