Kultura

Rade Šerbedžija dobitnik „Zoranovog brka“ u Zaječaru (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Proslavljeni glumac sa eksjugoslovenskih prostora, Rade Šerbedžija dobitnik je nagrade „Zoranovog brka“, druge festivalske večeri u Zaječaru.

U Zaječaru je nastavljen pozorišni festival 28. „Dani Zorana Radmilovića“. U prepunoj sali teatra druge festivalske večeri izvedena je predstava „Кo se boji Virdžinije Vulf“. Predstava je nastala u koprodukciji Ulisis teatra iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

FOTO: zajecaronline.com

Publika je ogromnim aplauzom nagradila glumce, posebno barda eks – yu glumišta Radeta Šerbedžiju u ulozi Džordža, za koju je očekivano dobio „Zoranov brk“, ali statuetu Zorana Radmilovića za pozorište u kome nastaju ovako sjajne predstave, koju mu je uručio gradonačlenik Zaječara Boško Ničić.

„Uz čamac Gage Nikolića, sada uz sebe imam još jednog svog velikog prijatelja, da zajedno plovimo ka nekim novim visinama“, kazao je Šerbedžija zahvaljujući na poklonu.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

U ovom čitanju drame, autora Edvarda Olbija, koju rediteljski potpisuje Lenka Udovički, u ulozi Marte je Кatarina Bistrovič Darvaš, glumica Zagrebačkog kazališta mladih. Mlađi bračni par igraju Milan Marić i Romina Tonković.

FOTO: zajecaronline.com

Njih četvoro su izuzetno uverljivo oživeli nezadovoljstvo, razočarenje, zlobu, pakost u bračnim odnosima.

Briljirao je Šerbedžija demonstrirajući raskoš glumačkog talenta. On je lako, na ciničan i duhovit način odigrao sve nijanse nezadovoljstva zarobljenika u lošem braku.

FOTO: zajecaronline.com

U Zaječaru je počeo i 2. Festival malih pozorišnih formi, monodramom „Sve što sam prešutjela“, u kojoj igra Mia Begović. Pre toga, na sceni zaječarskog pozorišta u okviru pratećeg programa, izvedena je lutkarska predstava za odrasle „Hronolog“, Državnog kuklen teatra iz Vidina

U nedelju 20. oktobra, na programu „Zoranovih dana“ je predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“ po tekstu Mirle Furlan i u režiji Predraga Mikija Manojlovića. Početak je u 20 sati.
Festival malih pozorišnih formi biće nastavljen u 18 sati u Centru za kulturu u Кotlujevcu. Biće izvedena drama „Кrojcerova sonata“, u režiji Nebojše Bradića, u kojoj igra Vlado Кerošević.
Kako je bilo na izvedbi predstave „Кo se boji Virdžinije Vulf“ u Zaječaru, pogledajte u galeriji fotografija:

Dodaj komentar