Društvo

Prestižna Austrijska NAGRADA za projekat Transdanube.Pearls u kojem je RARIS partner

nagrada Raris

Projekat Transdanube.Pearls, u kojem je RARIS partner na projektu, osvojio prestižnu austrijsku nagradu “VCÖ Mobility Award 2018“.

Od 321 predloženih projekata i koncepata, Transdanube.Pearls je jedan od 12 nagradjenih projekata koji su dobili nagradu VCO Mobiliti Avard.

Projekat Transdanube.Pearls je pobedio u kategoriji „Slobodno vreme i turizam“.

Projekat TransDanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava, se realizuje u okviru Dunavskog Programa, a finansira od strane Evropske Unije.

raris nagrada

Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi Stratešku partneri iz Srbije na projektu su: Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.

Glavni cilj projekta je uspostavljanje mreže destinacija (bisera Dunava) posvećenih održivom transportu za turiste i stanovnike duž Dunava. Ova mreža će povećati vidljivost destinacija i omogućiti posetiocima jedinstvenu priliku da putuju celim tokom Dunava koristeći održive vidove transporta (brod, bicikl i sl. tj. bez privatnih automobila).

Više o projektu Transdanube.Pearls na ovom linku.

Dodaj komentar