fbpx
Kultura

Potencijali Zaječara i 53. Gitarijada predstavljeni na Sajmu turizma u Beogradu

Među 650 izlagača iz 38 zemalja sveta na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu našao se i grad Zaječar. Predstavnici zaječarske Turističke organizacije na dva odvojena štanda prezentovali su potencijale našeg grada i predstojeću 53. Gitarijadu.

Beogradski sajam od 21. do 24. februara i ove godine postao je  „svet u malom“, ali i privredna manifestacija koja je, uz poslovne, okupila i na desetine hiljada „običnih“ posetilaca.

Pod sloganom “Leto je bliže nego što mislite” sajam turizma je svečano otvoren , a među  650 izlagača iz 38 zemalja i Grad Zaječar predstavio je svoje potencijale na dva odvojena štanda.

Potencijali grada Zaječara predstavljeni na 41. Sajmu turizma u Beogradu / FOTO: Turistička organizacija grada Zaječara

Predstavnici Turističke organizacije grade na jednom štandu prezentovali su potencijale i lepote grada i okoline, a na drugom predstojeću 53. Gitarijadu.

“ Raskošna priroda, bogata istorija i raznovrsni spektar manifestacija samo su deo ponude zaječarske Turističke organizacije posetiocima sajma“, poručili su predtavnici Turističke organizacije Zaječara.

U subotu, 23. marta na štandu Gitarijade  našu najveću rok manifestaciju na Balkanu promovisao je u ime Zaječara poznati muzičar Đorđe David.

Đorđe David predstavio program 53. Gitarijade na 41. Sajmu turizma u Beogradu / FOTO: Turistička organizacija grada Zaječara

Akcenat je svakako na hedlajnerima ovogodišnje fešte sastavu “Whitesnake”, ali je David posetiocima predstavio i kompletan program manifestacije.

Podsećamo, 53. Gitarijada na zaječarskoj Kraljevici ove godine biće održana od 27. do 29. juna.

3 komentara

  • ..NIKADA i NIJEDAN region u Evropi i svetu NIJE razvio svoj TURIZAM …kao sto se ni demografski ,ekonomski, socijalno..nije NI OPORAVIO NI RAZVIO BEZ PRIPADAJUEG AUTOPUTA, ŽELEZNICKOG KORIDORA…Pa NECE ni Zajecar ,Zajecarski okrug,Timocka krsjina i Istocna Srbija..beu svog Multimodalnog saobracajnog koridora Istok(Crnomorskog koridora)….Ciji ŽELEZNIČKI apekt ( PRUGA) prolazi direktno kroz Zaječar..a DRUMSKI aspekt,NOVI Krak B (AUTOPUT) bukvalno pored Zaajecara…I OBA povezuju CELU EVROPU od Atlantika do Crnog mora.Tacka. A ako neko od Zajecaraca TO jos ne zna,ako ne zna,…za 2 sekunde..Google ili Youtube..ili oba ..samo ukucati: koridor istok Sve ostale price…su samo prazne pricice..i uvek iste VISEDECENIJSKE MANTRE …za malu decu do 6.razreda osnovne skole ..kao i odraslu,ali nedovoljno obrazovanu, decu…? Vreme je da se iZajecarci ,,sete…. da se kuca gradi od temelja..a ne od treceg sprata…kao i da ?progresa 21.veka..ne moze da dodje bez šina..? U potpuno periferani saobracajno zaboravljen region UDALJEN OD PANEVROPSKIH SAOBRACAJNICA..koji do Beograda ide preko Paracina…Sto je normalno isto kao i kada se u Pariz ide preko Berlina….??Ali Zajecarci su i na to odavno navikli.. zaboravili i OVU realnost ..Kao k to ..da STARE METODOLOGIJE DAJU STARE REZULTATE…? Nista….sta se mora nine tesko..Sledi PRAVO EKONOMSKO budjenje..?
    I jedino pravo RESENJE…A ne 679.573 puta istaprica o problemima..i prazne price i mantre o,,mikro resenjima,,
    To ide urgentno losu istoriju..?

Dodaj komentar