Društvo Izdvajamo

Počinje rekonstrukcija O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru: Stariji osnovci izmešteni

FOTO: Zajecar Online
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nakon što ove sedmice bude potpisan ugovor između izvođača radova i O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru će otpočeti rekonstrukcija pomenute škole. I dok će učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađati po planu, stariji osnovci će biti izmešteni u O.Š. „Đura Jakšić“, i to samo do početka drugog polugodišta.

Zbog početka radova na rekonstrukciji O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, među roditeljima vlada velika bojazan da radovi neće biti završeni na vreme i da bi umesto 6 meseci mogli trajati i nekoliko godina. Neki od njih su zato odlučili da svoju decu ispišu iz pomenute škole, jer kako kažu, žele da izbegnu brojne poteškoće.

“ Sa suprugom smo dugo razmišljali i na kraju odlučili da ćerku prebacimo u drugu osnovnu školu. Ne želimo da razmišljamo šta će se dogoditi ako radovi počnu da kasne, kao nedavno u O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“. Ona ipak kreće u osmi razred, koji je odlučujući za dalje školovanje“, kaže zabrinuta majka.

Prema rečima direktorke O.Š. „Hajduk Veljko“ Suzane Krstić radovi na rekonstrukciji počinju nakon što ove sedmice bude potpisan ugovor između izvođača radova i te obrazovne ustanove. Direktorka negira tvrdnje da će radovi na rekonstrukciji trajati godinama i apeluje na roditelje da ne ispisiju decu iz škole.

“ Informacija da će rekonstrukcija škole trajati 4 godine je apsolutno netačna. Po ugovoru, Izvođač radova ima ugovornu obavezu da radove završi u roku od 180 dana od početka radova. Nakon tih 6 meseci on je u obavezi da plaća penale za svaki dan zakašnjenja, a to se nijednom izvođaču radova ne isplati.

Period od 4 godine se odnosi na kompletan kompleks, a tu spada i bazen, koji će se raditi duže, ali to nema nikakve veze sa nastavom koja će se ovde nesmetano odvijati“, kaže Krstić.

Prema njenim rečima, nastava za učenike od 1. do 4. razreda će se odvijati po planu , nesmetano, dok će samo učenici od 5. do 8. razreda, nastavu pohađati u Osnovoj školi „Đura Jakšić“ i to samo do početaka drugog polugodišta.

FOTO: Zajecar Online

Podsećamo, u O.Š. „Hajduk Veljko“ biće rađena kompletna rekonstrukcija od temelja do krova, izrada fasade i postavljanje izolacije, menjanje stolarije, izrada elektro i vodovodne mreže, sređivanje dvorišta i postavljanje ograde.

FOTO: Zajecar Online

Uporedo će prema najavama izvođača biti uređena i sportska hala, a za 4 godine biće izgrađen i bazen.

 

2 komentara

Dodaj komentar