fbpx

Počinje rekonstrukcija O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru: Stariji osnovci izmešteni

Preporuka:

Preminuo talentovani mladi srpski fizičar

Dvadeset dvogodišnji Mihajlo Sporić, jedan od najboljih mladih fizičara iz Srbije, rodom iz Majdanpeka, preminuo je od teške bolesti,...

Dnevni horoskop za UTORAK – 12. novembar 2019.godine

Pun Mesec u Biku ovoga utorka nam donosi mirenje suprotnosti, s obzirom da je Sunce u Škorpiji, a Mesec...

Dnevni horoskop za NEDELJU – 10. novembar 2019. godine

Mesec u znaku Ovna obeležava ovaj vikend, što nudi šanse za započinjanje nekih novih svežih stvari u životu. Energija...
- Reklama -

Nakon što ove sedmice bude potpisan ugovor između izvođača radova i O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru će otpočeti rekonstrukcija pomenute škole. I dok će učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađati po planu, stariji osnovci će biti izmešteni u O.Š. „Đura Jakšić“, i to samo do početka drugog polugodišta.

Zbog početka radova na rekonstrukciji O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, među roditeljima vlada velika bojazan da radovi neće biti završeni na vreme i da bi umesto 6 meseci mogli trajati i nekoliko godina. Neki od njih su zato odlučili da svoju decu ispišu iz pomenute škole, jer kako kažu, žele da izbegnu brojne poteškoće.

“ Sa suprugom smo dugo razmišljali i na kraju odlučili da ćerku prebacimo u drugu osnovnu školu. Ne želimo da razmišljamo šta će se dogoditi ako radovi počnu da kasne, kao nedavno u O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“. Ona ipak kreće u osmi razred, koji je odlučujući za dalje školovanje“, kaže zabrinuta majka.

Prema rečima direktorke O.Š. „Hajduk Veljko“ Suzane Krstić radovi na rekonstrukciji počinju nakon što ove sedmice bude potpisan ugovor između izvođača radova i te obrazovne ustanove. Direktorka negira tvrdnje da će radovi na rekonstrukciji trajati godinama i apeluje na roditelje da ne ispisiju decu iz škole.

“ Informacija da će rekonstrukcija škole trajati 4 godine je apsolutno netačna. Po ugovoru, Izvođač radova ima ugovornu obavezu da radove završi u roku od 180 dana od početka radova. Nakon tih 6 meseci on je u obavezi da plaća penale za svaki dan zakašnjenja, a to se nijednom izvođaču radova ne isplati.

Period od 4 godine se odnosi na kompletan kompleks, a tu spada i bazen, koji će se raditi duže, ali to nema nikakve veze sa nastavom koja će se ovde nesmetano odvijati“, kaže Krstić.

Prema njenim rečima, nastava za učenike od 1. do 4. razreda će se odvijati po planu , nesmetano, dok će samo učenici od 5. do 8. razreda, nastavu pohađati u Osnovoj školi „Đura Jakšić“ i to samo do početaka drugog polugodišta.

FOTO: Zajecar Online

Podsećamo, u O.Š. „Hajduk Veljko“ biće rađena kompletna rekonstrukcija od temelja do krova, izrada fasade i postavljanje izolacije, menjanje stolarije, izrada elektro i vodovodne mreže, sređivanje dvorišta i postavljanje ograde.

FOTO: Zajecar Online

Uporedo će prema najavama izvođača biti uređena i sportska hala, a za 4 godine biće izgrađen i bazen.

 

2 KOMENTARA

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

In memoriam: Dragoslav Radojević (1953-2019.)

Zaječarac Dragoslav Radojević, jedan od osnivača i dugogodišnji predsednik Organizacije osoba sa amputiranim ekstremitetima preminuo je u utorak, 12. novembra posle kraće bolesti. Kako saznajemo...

Ulica Miloša Obilića bez struje

Zbog radova na električnoj mreži, kupci u ulici Miloša Obilića biće bez napajanja električnom energijom. U petak, 15. novembra, električnu energiju neće imati stanovnici kuća...

Zavod za javno zdravlje „Timok“ obeležio slavu

Praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana, zaštitnika lekarske profesije, obeležili su danas zaposleni u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. U prisustvu sveštenstva i...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: