Društvo

Golovi u dvorištu O.Š. „Hajduk Veljko“ nebezbedni po decu (FOTO)

FOTO: Zaječar online

U naselju Ključ 3, u sklopu O.Š. “ Hajduk Veljko“ u Zaječaru, neograđeno školsko dvorište nije jedini problem. Roditelji tvrde da brinu za bezbednost dece i zbog neadekvatno postavljenih i nepričvršćeni fudbalskih golova, zbog kojih se prema njihovim tvrdnjama, povredilo već nekoliko mališana.

U naselju Ključ 3, deca i mladi godinama koriste školsko dvorište za igru, druženje i rekreaciju. Međutim, neadekvatno ograđeni prostor i nepričvršćeni golovi predstavljaju veliku opasnost.

FOTO: Zaječar online

„Školsko dvorište je mesto gde bi trebalo da su deca bezbedna bar za toliko da ne postoje rekviziti kojima se mogu povrediti. Nažalost, više puta sam na vestima čula za nesrećne slučajeve i sa smrtnim ishodima, upravo izazvane padom ovakvih golova preko dece.

Kada su roditelji tu, naravno da treba da nadgledaju svoju decu, ali kad su malo starija deca u pitanju, verujem da roditelji koji im dozvole da idu i igraju se u školskom dvorištu, veruju da su ih pustili na relativno bezbedno mesto. Rekvizite koji mogu da povrede nekoga, treba obezbediti ili skloniti, ne možemo da računamo na pažnju dece, jer deca su deca i vrlo često su nepažljiva i nepromišljena“, kaže jedna zabrinuta majka.

FOTO: Zaječar online

Da li će i kada golovi biti sklonjeni i dvorište pokošeno i uređeno od nadležnih iz O.Š. „Hajduk Veljko“ nismo uspeli da saznamo.

FOTO: Zaječar online

Ono što je za sada poznato je da bi uskoro trebalo da otpočne rekonstrukcija pomenute škole, a po završetku unutrašnjih radova, uslediće i parterno uređenje.

Na pešačkim stazama i platu ovog objekta u planu je da postavljanje oko 3.000 m2 behaton ploča, a sudeći po projektnoj dokumentaciji, sportski tereni bi trebalo da budu obloženi recikliranom gumom.
U planu je i da dečije igralište bude obloženo gumenim pločama u svetlo plavoj boji u površini od 220 m2, a oko objekta će biti montirana i ograda u dužini od 480m, kao i ograde oko terene od nerđajućeg mreže u dužini od 74 metra.

 

Kako do tada može proći i više meseci, apelujemo i na nadležne da pomenute golove uklone ili da pronađu adekvatno rešenje, jer složićete se, bezbednost najmlađih mora biti na prvom mestu.

2 komentara

  • i vi verujete u rekonstrukciju???po koji put??i uvek kada je boško tu i kada umeša prste!!!ne nasedajte više lazima i prevarama.boško je to!!!

Dodaj komentar