Društvo Izdvajamo

Rekonstrukcija O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru poverena kompaniji „Tončev gradnja“

FOTO: Zaječar online

Kompletna rekonstrukcija i sanacija Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru poverena je  grupi ponuđača: „Tončev gradnja“ d.o.o, „M enterijer gradnja“ d.o.o iz Beograda i „Interal Sistem“ sa podizvođačem „Gardal“ d.o.o iz Niša. Većina pomenutih kompanija izvođači su radova i na rekonstrukciji Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru, koja umesto 180 traje punih 500 dana.

Grad Zaječar kao naručilac u postupku javne nabavke doneo je 25. jula odluku da ugovor o rekonstrukciji i sanaciji O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru poveri gore pomenutoj grupi ponuđača, jer su oni, kako stoji u odluci ponudili najnižu cenu.

Vrednost ugovora je oko 245 miliona dinara, a pomenuta sredstva trebalo bi da obezbedi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Tokom rekonstrukcije na školi će biti zamenjena krovna konstrukcija, kompletna stolarija, elektro instalacije. Spolja će biti rekonstruisana kompletna fasada, a prema naznakama u ugovoru u planu je da bude izgrađen i sistem za automatsku dojavu požara, sistem tehničkog obezbeđenja i glavni projekat zaštite od požara.

Rok za izvođenje građevinskih radova je 180 kalendarskih dana od otpočinjanja radova.

Sa pomenutim izvođačima po zakonu ugovor bi trebalo da bude zaključen u narednih desetak dana., ukoliko drugačije nije dogovoreno.

Inače, pomenuti projekat rekonstrukcije O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru uradila je kompanija „Kappaprojekt“ iz Beograda, koja je inače izradila i projekat novog fudbalskog stadiona u Zaječaru.


Ničić: U O.Š. „Hajduk Veljko“ do kraja 2020. godine biće izgrađen i zatvoreni bazen 

FOTO: Radio „Magnum“

Projekat rekontrukcije O.Š. „Hajduk Veljko“ građanima je predstavljen 22. februara 2019. godine u maloj sali Gradske uprave Zaječar. Tom prilikom gradonačelnik Ničić najavio je i početak radova na izgradnji zatvorenog bazena u pomenutoj školi koji se očekuje krajem 2019., a završetak do kraja 2020. godine.

„Ukupna vrednost rekonstrukcije Osnovne škole „Hajduk Veljko“ je oko 245 miliona dinara sa PDV-om, a projekat bazena 288 miliona dinara sa PDV-om, tako da će ukupno 534 miliona dinara, odnosno oko 4,5 miliona evra koštati kompletna izgradnja kompleksa sa svim sadržajima i sportskim terenima“, rekao je prilikom predstavljanja projekta, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ovaj kompleksan i veoma veliki projekat, koji će finansirati Republika Srbija tom prilikom predstavio je i Aleksandar Stojanović, direktor i glavni projektant firme „Kappaprojekt“ koja je uradila i projekat rekonstrukcije škole i energetske efikasnosti, hale i projekat bazena.

Aleksandar Stojanović / FOTO: Radio „Magnum“

„Škola zajedno sa halom i sa budućim bazenom je zamišljena tako da čini jedan kompleks koji će biti ograđen. Tu će se nalaziti odbojkaški teren, rukometni, košarkaški, projektovana su nova parking mesta, staze, novo osvetljenje, predviđeno je dečije igralište… Što se tiče škole i hale zadatak je bio veoma striktan i tu smo uradilli energetsku sanaciju objekta, na zidovima će biti termoizolacija, na podu i tavanu. Fasada hale i škole biće ventilirajuća, a instalacija će biti najsavremenija. Biće postavljen i video nadzor. Sve se radi u skladu sa novim propisima“, rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima u planu je da zatvoreni novi bazen bude školski, međutim, on je projektovan tako da može biti multifunkcionalan.

FOTO: Zaječar online

„Mi smo ga isprojektovali tako da može da bude multifunkcionalan u smislu da mogu da se na njemu održavaju neke manifestacije, a moći će da ga koriste osim dece i svi Zaječarci. Mali bazen koristiće se uglavnom za obuku dece, a veći će moći da se koristi i za neke manje vaterpolo utakmice. Veliki je dimenzija 35*25 metara, a isprojektovane su i svlačionice. Arhitektura bazena je savremena. Koristiće se obnovljivi izvori energije, kako za grejanje tako i za vodu bazena, pošto na lokaciji bazena imamo ispod termalne vode“, kazao je Stojanović.

Gradonačelnik Ničić je dodao da je planirano da grejanje škole, hale i bazena, bude rešeno termalnim pumpama. Iako je kako je istakao, u startu to malo skuplja investicija, ona će se u budućnosti pokazati kao mnogo isplativija.Time će se iz budžeta grada uštedeti novac koji bi odlazi na grejanje škole, bazena i hale.


Blagojević: Izgradnja bazena neće biti finansirana od strane države

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da država ima u planu da finansira rekonstrukciju i sanaciju Osnovne škole „hajduk Veljko“ u zaječaru, ali da sa izgradnjom bazena nije upoznat.

FOTO: novosti.rs / Marko Blagojević

„Koliko je meni poznato, projekat izgradnje bazena u sklopu škole neće biti finansiran od strane Kancelarije za javna ulaganja. Ono što mi finansiramo je transparentno, a ovde je reč samo o sanaciji i rekonstrukciji škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru“, rekao je Blagojević.

On je izrazio žaljenje što rekonstrukcija O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ još uvek traje, ističući da je do kašnjenja došlo zbog loše napisanog projekta.

3 komentara

  • koji su ovo muljatori!pa valjda ce im doči kraj.nema smisla da ovde psujem ali….pa ovo je čis lopovliuk zajecarci.pa isti ovi lopovi nisu jos zavrsi ni ljubicu a rok je bio prvi avgust!!!pa zar treba verovato i ovom lazovu,prevarantiu i huliganu bošku ničiću!!!ZAR TREBA! hajde pitajte ga sta je sa LIDLOM!!!OTKAZANO::NEMA GA:::i neče ga ni biti! jer sve so dogovori i ugovori BOŠKO NIČIĆ je čist lopovluk? a niko nije budala da razgovara i ugovara više sa njim.

  • A sta je sa OŠ”Ljuba Nešić” najdtarija škola a niko je ne renovira
    Sramota!

Dodaj komentar