fbpx
Društvo

Počela obuka za neplivače u Zaječaru

Pet instruktora plivanja uveliko rade sa prvom grupom od 42 mališana na zaječarskom Olimpijskom bazenu na Kraljevici. Posle samo 10-ak dana ovi mališani će se, prema rečima instruktora, osloboditi straha i postati pravi plivači. Prijave za treću i četvrtu grupu neplivača uveliko je u toku.

Jedna od aktivnosti na bazenu u Zaječaru tokom letnjih meseci je organizacija Škole plivanja, koja ima dugogodišnju tradiciju i za kojom ove godine vlada veće interesovanje za razliku od prošle godine, zbog manjeg broja kišnih dana.

Obuka prve grupe neplivača na Gradskom bazenu u Zaječaru počela je 1. jula. Trenutno na bazenu tehniku plivanja usavršava 42 mališana. Oni će nakon završene obuke dobiti diplome.

Novica Stanković, instruktor plivanja / FOTO: timokodrzavanje.rs

Novica Stanković, profesor fizičkog i instruktor plivanja napominje da je tokom škole za neplivače najbitnije da se deca oslobode straha od vode i da nauče da se na površini bazena samostalno održavaju.

„Ovo je osnovna obuka neplivača, 90% dece propliva i mogu samostalno da se održavaju na vodi. Naravno da ima i dece koja se plaše vode, i njima na početku pristupamo drugačije. Kvasimo ih, šetamo oko bazena sa njima, razgovaramo, pa ih tek naknadno priključujemo ostaloj deci“, kaže Stanković.

On dodaje da je upis za 3. i 4. grupu neprivača trenutno u toku i da je druga grupa delimično popunjena.

„Savetujemo roditelje da ne dovode baš malu decu, imali smo dete od 3 i po godine, ali su tada još uvek mali. Najbolji je predškolski uzrast, 1, 2. razred, a najstarija je bila gospođa koja ima 63 godine“, kaže Stanković.

Cena Škole plivanja je ostala nepromenjena i iznosi 3.000 dinara.

 

Mališani će svakako ove godine na gradskom bazenu u Zaječaru imati priliku da uživaju igrajući vaterpolo ili košarku u vodi. A prema rečima v.d.direktora JKP „Timok održavanje“ Viceta Lalića narednih dana se očekuje i isporuka igračaka za mali bazen.

Dodaj komentar