Društvo

SVAKA ČAST!!! Ekipa juniora Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ učestvuje jula na Vatrogasnoj olimpijadi u Austriji! (GALERIJA FOTOGRAFIJA)

facebook/prtscreen

Ekipa juniora – dečaci o.š. „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Salaša su se plasirali za Međunarodnu vatrogasnu olimpijadu koja se održava od 9. do 16. jula 2017. godine u Vilahu – Austrija.

Ovo je prvi put u istoriji da neka ekipa iz Timočke Krajine predstavlja vatrogasnu reprezentaciju naše zemlje na međunarodnom takmičenju!!!

Ljudi iz DVD Zaječar ovom prilikom žele da skrenu pažnju na nedostatak sredstava koja su potrebna za rad i za odlazak na gore pomenuto takmičelje, kao što su sredstva za ličnu i zajedničku opremu, u šta spadaju zaštitni šlemovi, opasači, radna odeća, paradna odeća, trenerice, patike, majice i dresovi po evropskim CTIF standardima.

Ukoliko ste u mogućnosti pomozite našim mladim reprezentativcima u nabavci ove opreme tako što ćete im istu kupiti ili donirati novčana sredstva koja su u ovom trenutku preko potrebna.

Žiro račun: Komercijalna banka 205-218198-50

Želimo da napomenemo da DVD Zaječar od svojih sredstava finansira put i sedmodnevni smeštaj u Austriji kao i celokupan rad sa decom u protekle dve godine!!!


Da podsetimo, u Zaječaru je juna 2016. godine po prvi put održano opštinsko i okružno vatrogasno takmičenje za učenike osnovnih škola, gde se takmičilo 36 ekipa u četiri kategorije iz gradskih i seoskih škola.

Takmičenju su prethodile dvomesečne pripreme učenika održane od strane članova , gde je obučeno više od 360 učenika.

Pogledajte galeriju fotografija:

Pobednici sa okružnog takmičenja održanog 02.06.2016. godine na gradskom stadionu u Zaječaru predstavljali su naš okrug na Zlatiboru, gde se održalo državno vatrogasno takmičenje u periodu od 08. do 10. jula 2016. godine.

Zaječarski okrug su predstavljale 4 ekipe, podmladak (muška i ženska ekipa) i juniori (muška i ženska ekipa) sa ukupno 40 takmičara.

Pogledajte galeriju fotografija:

Na Državnom vatrogasnom takmičenju, u jakoj konkurenciji ekipa sa dugom tradicijom iz cele Srbije, najbolji rezultat u kategoriji muške ekipe juniora je imala ekipa zaječarskog okruga.

Inače ovu ekipu su činili učenici oš. „J.J. Zmaj“ iz Salaša.

Ova ekipa je izborila plasman za vatrogasnu olimpijadu u Vilahu gde će predstavljati našu državu.

Pogledajte galeriju fotografija:

Kako kažu treneri juniorske reprezentacije, Milan Milanović i Dalibor Đorđević, ekipa naše reprezentacije se priprema u otežanim uslovima na neravnom i brdovitom terenu, ali isti veruju da je to ključ uspeha, jer ako u ovim slovima postignu dobar rezultat imaće prednost nad ostalim reprezentacijama u Austriji gde se takmičenje održava na idealnoj podlozi.

Drugi deo priprema je planiran da se održi na gradskom stadionu u Zaječaru.

Za ovaj uspeh, pored učenika koji su takmičenje i pripreme shvatili vrlo ozbiljno, zaslužano je par entuzijasta koji na ovom projektu rade poslednje dve godine.


I još jednom apelujemo, ukoliko ste u mogućnosti pomozite našim mladim reprezentativcima u nabavci ove opreme tako što ćete im istu kupiti ili donirati novčana sredstva koja su u ovom trenutku preko potrebna.

Žiro račun: Komercijalna banka 205-218198-50

Želimo da napomenemo da DVD Zaječar od svojih sredstava finansira put i sedmodnevni smeštaj u Austriji kao i celokupan rad sa decom u protekle dve godine!!!

Dodaj komentar