fbpx
Društvo

OPASNOST! Presečen kabl visi sa bandere kod dečijeg igrališta u Zaječaru (FOTO)

Nakon orezivanja drveća kod dečijeg igrališta iza Zavoda za javno zdravlje (Higijenskog zavoda) u Zaječaru posečene grane nedeljama stoje razbacane na sve strane. Međutim, roditelje koji na ovo mesto svakodnevno dovode decu dodatno je zabrinuo i kabal obmotan oko bandere tik uz klackalice i dečije ljuljaške.

Iako na kablu ne piše da li se radi o PTT ili električnoj instalaciji, roditelji ne mogu da veruju da je neko mogao biti toliko nesavestan da kabl samo tako „okači“ o banderu.

Oni ujedno i upozoravaju bi neko dete moglo da pomisli da je kabl deo igračke što bi moglo da se završi fatalno.

“ Bez obzira na to o kakvom se kablu radi, očigledno je da mu na igralištu nije mesto i da bi trebalo da se ukloni. Najdrastičnije od svega je što deca mogu da ga dodiruju. Ne daj bože da je strujni kabl“, navodi zabrinuta majka koja svoje dvoje dece gotovo svakodnevno dovodi na ovo igralište.

Čak i da je reč o telefonskom kablu pojedini roditelji upozoravaju da i kroz njega prolazi struja.

“ Ne znamo da li je kabl PTT ili energetski, ali u svakom slučaju nije bezbedno da se kabl nalazi na igralištu. Zna se kako treba da bude“, složni su roditelji koji su iz određenih razloga želeli da ostanu anonimni.

Kako nezvanično saznajemo, kabal je tako ostavljen prilikom nedavog orezivanja drveća i stoji tu već nedeljama.

Apelujemo na nadležne službe, da o kakvom god kablu da se radi isti zategnu ili ukolone, jer bezbednost dece mora uvek biti na prvom mestu!

1 komentar

Dodaj komentar