Na prostoru Park šume „Kraljevica“ U Zaječaru je u septembru 2017 počela  izgradnja turističkog bungalov naselja  koje se finasira iz IPA fondova EU .

Projektnu dokumentaciji   je još  u 2016-oj za ovaj projekat prekogranične saradnje, izradila   preduzetnička radnja  „Tim projekt Ksenija Veljković“. Otac vlasnice ovog projekt-biroa , Zaječarcima dobro poznat  Zoran Jovanović „Biro za projektovanje i inženjering KC-2 Zaječar“, učestvovao je u oceni iste dajući svoju  saglasnost na projektnu dokumentaciju .

Na portalu javnih nabavki ne postoji  poziv za podnošenje ponuda za  izradu projektne dokumentacije , niti o tome postoji dokumentacija na zvaničnom sajtu grada , što ne čudi jer je to bio manir  tadašnje gradske vlasti koja je tako “ rezervisala  “ poslove  za svoje ponuđače.

Na koji  je  način angažovana agencija TIM projekt i   ima li njeno angažovanje veze sa činjenicom da je Ksenija Veljković ćerka Zorana Jovanovića dugogodišnjeg   direktora  AD „Put“-a ? AD „Put“ je firma koja je bila  ekskluzivni izvođač infrastrukturnih radova   finansiranih iz budžeta grada .Vlasnica projekt biroa je i supruga Ivana Veljkovića , vlasnika Betoneh DOO , firme koja je takođe deo porodičnog esnafa Jovanović – Veljković , koja je kao takva dobijala svoj deo budžetskog kolača.

Da li je ovaj porodični biznis trebao da bude u igri i za angažovanje na izvođenju radova , takođe nije poznato.

Smena vlasti u Zaječaru sigurno je donela neke nove podobne firme, te tako radove na izgradnji kampa na Kraljevici izvodi Privredno društvo za trgovinu i usluge  „Manco plus DOO “ iz Beograda MB 20553995.

Uvidom u APR u registraciju ove firme došli smo do podataka o zakonskom zastupniku i članovima ovog privrednog društva.

Zakonski zastupnik ove firme je Vladimir Mandić, a suvlasnik (član) je njegov otac Momčilo Mandić

Tip: Član

Udeo: 100 %

Upisani novčani kapital

500 EUR

Uplaćeni novčani kapital

46.686,2 RSD 17.06.2009

Radi se dakle o firmi osnovanoj 2009 godine za koju je sadašnji zakonski zastupnik Vladimir Mandić     23. 01. 2017..god.podneo zahtev APR-u  najpre za promenom zakonskog zastupnika , a zatim 25. 10. 2017. i  za brisanjem zakonskog zastupnika  sa kojim je do tada zajedno zastupao firmu .

Brisan je

Ime i prezime: Momčilo Mandić

Funkcija u privrednom subjektu: Direktor

 

Način zastupanja: zajednički

Ko je Vladimir a ko Momčilo Mandić?

Kakve veze imaju  statutarne promene ove firme sa njenim angažovanjem  za izgradnju kamp naselja na Kraljevici ?

Vladimir Mandić je poznati rukometaš , član SNS i odbornik SNS u Skupštini Beograda .

Svaka povezanost sa gradonačelnikom Zaječara i njegovom  rukometnom opsesijom koja se  i u ovom mandatu finansira preko leđa građana baš kao i  u prethodnom  , kao i sa činjenicom da je Milan Stanković danas pomoćnik gradonačelnika Zaječara, a svojevremeno  predsednik Rukometnog kluba Zaječar i dugogodišnji rukometni internacionalac  je  slučajna , za one koji veruju u slučajnosti…

Možda su putevi  rukometa koji vode ka Zaječaru i od njega   u najmanju ruku  slučajni i čudni , ali svakako postoje , za razliku od puta kojim bi Momčilo Mandić ,otac Vladimira Mandića  , svojevremeno  desna ruka Radovana Karadžića, prijatelj Mire Marković i Slobodana Miloševića išao za Ameriku ili u zemlje Evropske Unije. Ovom  poslaniku Srpske radikalne stranke , putevi su zatvoreni , po zvanično dostupnim dokumentima on je persona non grata i u Americi ali i u zemljama Evropske Unije.

https://www.treasury.gov/ofac/downloads/sdnlist.pdf

Zato se i pitamo kako je moguće da se za izvođača radova  po projektu koji se  finasira novcem iz fondova  Evropske Unije , angažuje firma čiji je suvlasnik, po odluci te iste Evropske Unije, dakle ,po oceni finasijera  nepoželjna osoba   ?

Strana 3 odluke:

Da li su statutarne promene u ovoj firmi izvršene nakon našeg podnošenja Zahteva za informacijama od javnog značaja  o dokumentaciji vezanoj za ovaj projekat Gradskoj Upravi Zaječar, trebale da  zamagle priču o tome ko je ko u ovoj firmi ?

Gradski odbor „Dosta je bilo“  Zaječar ukazuje  i ukazivaće građanima na sve zakulisne radnje vlasti koje za cilj imaju zloupotrebu javnog novca . Sličnim burazerskim dogovorima  i propalim projektima budžet grada oštećen je za preko 2.500.000.000. dinara a da niko od  onih koji su u tome učestvovali nije proveo ni  jedan dan u zatvoru .

Dosta je bilo !

preuzeto sa FB strane: Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here