fbpx

(NI) PO BABI (NI) PO STRIČEVIMA: KO GRADI ZAJEČARSKE BUNGALOVE?

Preporuka:

Boranin fizički napao radnika obezbeđenja

Borski policajci uhapsili su M.Z. (1983) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na...

Iz Negotina za Zaječar besplatan prevoz za učešće u molitvenom hodu

Litija u znak podrške srpskom narodu i sveštenstvu u Crnoj Gori biće održana danas u Zaječaru uoči Krstovdana u...

Na području Zaječarskog upravnog okruga za sada nema registrovanih slučajeva afričke kuge svinja

Uprava za veterinu proglasila je epidemiju afričke kuge divljih svinja, na teritoriji  lovišta u Pirotskom okrugu i u okolini...
- Reklama -

Na prostoru Park šume „Kraljevica“ U Zaječaru je u septembru 2017 počela  izgradnja turističkog bungalov naselja  koje se finasira iz IPA fondova EU .

Projektnu dokumentaciji   je još  u 2016-oj za ovaj projekat prekogranične saradnje, izradila   preduzetnička radnja  „Tim projekt Ksenija Veljković“. Otac vlasnice ovog projekt-biroa , Zaječarcima dobro poznat  Zoran Jovanović „Biro za projektovanje i inženjering KC-2 Zaječar“, učestvovao je u oceni iste dajući svoju  saglasnost na projektnu dokumentaciju .

Na portalu javnih nabavki ne postoji  poziv za podnošenje ponuda za  izradu projektne dokumentacije , niti o tome postoji dokumentacija na zvaničnom sajtu grada , što ne čudi jer je to bio manir  tadašnje gradske vlasti koja je tako “ rezervisala  “ poslove  za svoje ponuđače.

Na koji  je  način angažovana agencija TIM projekt i   ima li njeno angažovanje veze sa činjenicom da je Ksenija Veljković ćerka Zorana Jovanovića dugogodišnjeg   direktora  AD „Put“-a ? AD „Put“ je firma koja je bila  ekskluzivni izvođač infrastrukturnih radova   finansiranih iz budžeta grada .Vlasnica projekt biroa je i supruga Ivana Veljkovića , vlasnika Betoneh DOO , firme koja je takođe deo porodičnog esnafa Jovanović – Veljković , koja je kao takva dobijala svoj deo budžetskog kolača.

Da li je ovaj porodični biznis trebao da bude u igri i za angažovanje na izvođenju radova , takođe nije poznato.

Smena vlasti u Zaječaru sigurno je donela neke nove podobne firme, te tako radove na izgradnji kampa na Kraljevici izvodi Privredno društvo za trgovinu i usluge  „Manco plus DOO “ iz Beograda MB 20553995.

Uvidom u APR u registraciju ove firme došli smo do podataka o zakonskom zastupniku i članovima ovog privrednog društva.

Zakonski zastupnik ove firme je Vladimir Mandić, a suvlasnik (član) je njegov otac Momčilo Mandić

Tip: Član

Udeo: 100 %

Upisani novčani kapital

500 EUR

Uplaćeni novčani kapital

46.686,2 RSD 17.06.2009

Radi se dakle o firmi osnovanoj 2009 godine za koju je sadašnji zakonski zastupnik Vladimir Mandić     23. 01. 2017..god.podneo zahtev APR-u  najpre za promenom zakonskog zastupnika , a zatim 25. 10. 2017. i  za brisanjem zakonskog zastupnika  sa kojim je do tada zajedno zastupao firmu .

Brisan je

Ime i prezime: Momčilo Mandić

Funkcija u privrednom subjektu: Direktor

 

Način zastupanja: zajednički

Ko je Vladimir a ko Momčilo Mandić?

Kakve veze imaju  statutarne promene ove firme sa njenim angažovanjem  za izgradnju kamp naselja na Kraljevici ?

Vladimir Mandić je poznati rukometaš , član SNS i odbornik SNS u Skupštini Beograda .

Svaka povezanost sa gradonačelnikom Zaječara i njegovom  rukometnom opsesijom koja se  i u ovom mandatu finansira preko leđa građana baš kao i  u prethodnom  , kao i sa činjenicom da je Milan Stanković danas pomoćnik gradonačelnika Zaječara, a svojevremeno  predsednik Rukometnog kluba Zaječar i dugogodišnji rukometni internacionalac  je  slučajna , za one koji veruju u slučajnosti…

Možda su putevi  rukometa koji vode ka Zaječaru i od njega   u najmanju ruku  slučajni i čudni , ali svakako postoje , za razliku od puta kojim bi Momčilo Mandić ,otac Vladimira Mandića  , svojevremeno  desna ruka Radovana Karadžića, prijatelj Mire Marković i Slobodana Miloševića išao za Ameriku ili u zemlje Evropske Unije. Ovom  poslaniku Srpske radikalne stranke , putevi su zatvoreni , po zvanično dostupnim dokumentima on je persona non grata i u Americi ali i u zemljama Evropske Unije.

https://www.treasury.gov/ofac/downloads/sdnlist.pdf

Zato se i pitamo kako je moguće da se za izvođača radova  po projektu koji se  finasira novcem iz fondova  Evropske Unije , angažuje firma čiji je suvlasnik, po odluci te iste Evropske Unije, dakle ,po oceni finasijera  nepoželjna osoba   ?

Strana 3 odluke:

Da li su statutarne promene u ovoj firmi izvršene nakon našeg podnošenja Zahteva za informacijama od javnog značaja  o dokumentaciji vezanoj za ovaj projekat Gradskoj Upravi Zaječar, trebale da  zamagle priču o tome ko je ko u ovoj firmi ?

Gradski odbor „Dosta je bilo“  Zaječar ukazuje  i ukazivaće građanima na sve zakulisne radnje vlasti koje za cilj imaju zloupotrebu javnog novca . Sličnim burazerskim dogovorima  i propalim projektima budžet grada oštećen je za preko 2.500.000.000. dinara a da niko od  onih koji su u tome učestvovali nije proveo ni  jedan dan u zatvoru .

Dosta je bilo !

preuzeto sa FB strane: Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar

- Reklama -

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: