Kultura

Nastavljen ciklus “Dani italijanskog filma” u Pozorišnom muzeju

dani italijanskog filma
foto: NPTK "Zoran Radmilović"

“Dani italijanskog filma” nastavljeni komedijom “Niko ne može da mi sudi”.

U Pozorišnom muzeju sinoć je nastavljen ciklus “Dani italijanskog filma” ostvarenjem “Niko ne može da mi sudi”, reditelja Masimilijana Bruna.

Publiku je dobro zabavila italijanska komedija pod vedrim nebom, na letnjoj sceni ,,Nenad Ciganović”.

Sledećeg utorka, 16. jula u 21 sat, na redu je italijanski film ,,Izvinite što postojim” u režiji Rikarda Milanija.

Sinopsis:

Sa briljantnom karijerom u Londonu, Serena, arhitekta poreklom iz Abruca, odlučuje da se vrati na posao u Italiju, u Rim. Za ženu je teško dobiti posao na vrhuncu svoje kvalifikacije kao zaista dobar arhitekta, sve dok ne odluči da se predstavi kao muškarac. Stoga odlučuje da radi na obnovi okruga Corviale.

U međuvremenu, u Rimu upoznaje Frančeska i on je odmah privlači. Kada ona shvati da je on homoseksualac, njih dvoje postaju bliski prijatelji i započinju dugotrajnu vezu. Kako će joj on pomoći pretvarajući se da je čovek koji stoji iza njenog projekta za okrug Corviale, i čineći to da izvođači proizvode i daju novčanu vrednost za njenu/njegovu ideju? Ona će mu pomoći da izađe pred svog sina, kog je imao iz prethodnog braka.

Ciklus pod nazivom “Dani italijanskog filma” trajaċe do kraja meseca, a obuhvatiće još tri ostvarenja italijanskih reditelja.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar