Kultura

Počinje ciklus “Dani italijanskog filma” u Pozorišnom muzeju

dani italijanskog filma
foto: facebook.com/ Pozorišni muzej Zaječar

Počinju „Dani italijanskog filma” u Pozorišnom muzeju u Zaječaru!

U okviru ciklusa “Dani italijanskog filma” od 2. do 30. jula će u Pozorišnom muzeju u Zaječaru biti prikazano pet filmova.

Ljubitelji kinematografije imaće priliku da tokom jula uživaju u projekcijama italijanskih filmova. Biće prikazano pet filmova novije produkcije.

Filmovi će se prikazivati svakog utorka od 21 sat na letnjoj sceni Pozorišnog muzeja. U slučaju loših vremenskih uslova, filmovi će biti prikazani u galeriji Pozorišnog muzeja).

Ciklus italijanskog filma počinje komedijom „(Ćerkin) prvi put“ Rikarda Rosija, reditelja i glavnog aktera u filmu.

Zbog čega je u panici Alberto, lekar koji vodi uredan i organizovan život. Šta to saznaje i kada zaviri u dnevnik svoje ćerke tinejdžerke?

Film je na programu u utorak 2. jula od 21 sat.

Ulaz je besplatan!

Pored ovog filma, na programu će biti i filmovi “Niko ne može da mi sudi”, reditelja Maksimilijana Bruna, “Izvini što postojim” Rikarda Milanija, “Leopardi” Maria Mortonea i “Kloni” me se u režiji Alesije Marije Federičija.

Osim ciklusa filmova na “Danima italijanskog filma” u Pozorišnom muzeju je početkom jula najavljena i promocija časopisa za kulturu, umetnost i društvena pitanja “Razvitak”, ali i monodrama “Kad se zavese spuste”, o životu glumice Radmile Savićević, koju igra Milica Dimitrijević.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar