Društvo Izdvajamo

Najbolji gulaš u Zaječaru skuvali srednjoškolci (FOTO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nakon što su u prvom nadmetanju „Zlatna kutlača 2019“ pripremili najbolji pasulj, ekipa „Lovdžije“ Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara pobedila je i u kuvanju gulaša od divljači. U drugom nadmetanju u kulinarstvu na Trgu oslobođenja učestvovalo je 8 ekipa.

Godine i iskustvo na zaječarskom skveru danas nisu bile presudne u odnošenju titule najboljeg kuvara gulaša od divljači. Krstić Ljubo, kao predstavnik ekipe učenika Ekonomske škole kaže da su uz savete starijih, svoj gulaš začinili ljubavlju i napravili dobitnu kombinaciju.

“ Od mesa smo stavili mešano svinjsko i juneće. Najbolje je kad se kuva s ljubavlju, a tajni recept neću odavati. Bitno je samo da se gulaš lepo začini“, kaže Krstić.

Valentina Jovanović, predsednik KUD „Nikola Pašić“ kaže da su do sada članovi njenog udruženja učestvovali i u kuvanju riblje čorbe i pasulja, a da su posebno ponosni na osvojeno prvo mesto u kuvanju kačamaka.

„Bitno je učestvovati, ali i da se voli to što se radi. Mi volimo da se družimo i ovo radimo zaista iz ljubavi!“, kaže Valentina.

Drugo mesto pripalo je Bojanu Pavloviću iz Nikoličeva, dok su članice Udruženja žena „Romula“ iz Gamzigrada zauzele treće mesto.

Krstić Višnjica iz pomenutog udruženja kaže da je za pripremu dobrog jela potrebna samo dobra volja, pa tako sve ispadne ukusnije.

U nadmetanju su učestvovali i članovi Udruženja „Ribolovac“ iz Zaječara, da pokažu, kako su istakli, da i ribari umeju da budu vešti sa mesom od divljači.

“ Tajnog sastojka nema, ovde sitnice odlučuju. Sve zavisi od spleta okolnosti i trenutnog ukusa žirija. Mi smo u gulaš stavili srnetinu, dimljenu slaninu, povrće i začini“, kaže Ivica Petrović.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija grada Zajеčara, u saradnji sa Lovačkim udružеnjеm „Kraljеvica“ Zajеčar. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

Dodaj komentar