fbpx
Društvo

Pobednici „Zlatne kutlače“ ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara

Ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara pod nazivom “Kazandžije i pasuljdžije” pobednik je prve Turističko-gastronomske manifestacije “Zlatna kutlača 2019” održanoj u zaječaru, dok je drugo mesto pripalo Slavki Nešić, članici Udruženja „Nikola Pašić“ iz Zaječara. Trećeplasirani takmičar bio je Radmilo Pavlović.

Srednjoškolci su po mišljenju žirija skuvali najbolji pasulj sa špic rebrima i izvojevali pobedu nad takmičarima koji imaju mnogo duži staž i veće iskustvo u pripremanju hrane na prvoj Turističko-gastronomskoj manifestaciji koja je 22. maja održana u Zaječaru.

Relja Mišić, član pobedničke ekipe kaže da su uspeli da skuvaju najbolji pasulj, jer su ga kuvali s puno ljubavi. Kao nagradu pobednička ekipa dobila je kotlić.

Relja Mišić, član pobedničke ekipe Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara

„Kad radiš posao koji voliš, dobar rezultat ne može da izostane“, istakao je mladi Mišić.

Drugo mesto na takmičenju pripalo je Slavki Nešić, članici Udruženja „Nikola Pašić“ iz Zaječara, dok je trećeplasirani bio Radmilo Pavlović. Kao nagradu za učešće drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobila je na poklon grnčarske posude.

Slavka Nešić, članica Udruženja „Nikola Pašić“ iz Zaječara

“ Na takmičenjima stalno učestvujem, jer želim da promovišem tradicionalne recepte. Za dobar pasulj potrebno je što više začina i kuvanje sa puno ljubavi“, istakla je Slavka.

Organizator “Zlatne kutlače 2019” bila je Turistička organizacija grada Zaječara, a cilj manifestacije je prema rečima v.d. direktorke Turističke organizacije Sanele Rakićević da se u gradu na Timoku promoviše i gastronomija.

Sanela Rakićević, v.d. direktora Turističke organizacije Zaječara

“ Zahvaljujući iskusnim domaćicama iz brojnih Udruženja iz Zaječara trudimo se da sakupimo što kvalitetnije recepte za tradicionalna srpska jela koja su pomalo zapostavljena.

U planu imamo da svakog meseca organizujemo po jedno ovakvo takmičenje, o čemu ćemo građanstvo blagovremeno obavestiti putem medija“, kaže Rakićević.

Na takmičenju u kuvanju pasulja za titulu najboljeg borilo je 9 ekipa uglavnom iz Zaječara i okolnih sela.

Turistička organizacija grada u četvrtak, 23. maja predstaviće potencijale Zaječara na sajmu pod nazivom „Beogradski manifest“ koji se danas održava u srpskoj prestonici.

Dodaj komentar