Društvo

Malom Zaječarcu Bogdanu Gicoviću potrebno još novca!

FOTO: Bogdan Gicović/facebook.com

Mali Bogdan Gicović iz Zaječara, koji boluje od specifičnog oblika tumora male karlice „Rabdomiosarkoma”, sa majkom Marinom otputovao je u Tursku na lečenje. Međutim, Bogdanu je tumor porastao i mora da ostane u Istanbul duže, nego što je planirano.

Nakon prijema u bolnicu „Acibadem“ u Istanbulu, Bogdanu je ustanovljeno da je tumor porastao i natisnuo bešiku i bubrege. Njemu je produženo lečenje i moraće da ostane duže, nego što je u početku bilo u planu.

“ Bogdan je imao otežano mokrenje. Na magnetnoj rezonanci ustanovljeno je da ima metastazu na moždanim ovojnicama kao i na limfnim čvorovima.

Urađen je ultrazvučni pregled bubrega, i u tom trenutku su bubrezi bili pred otkazivanjem.

Lekari su Bogdana hitno poslali kod kardiologa, gde je rečeno da je srce oslabilo. Užasno teška situacija za mene i dete. U tom trenutku, nije moglo ništa da se primeni, ni zračenje ni hemoterapija.

Krenulo se u spasavanje vitalnih funkcija.

Kako kažu turski lekari, lečenje će biti jako dugo, pod znakom pitanja je da li ćemo uopšte u prvih godinu dana videti Srbiju.“, istakla je Bogdanova majka Marina.

Malom Bogdanu iz Zaječara potrebno je još novca, za troškove smeštaja u Turskoj. Nakon što je izdržao jaku terapiju lekova za srce Bogdanov organizam je malo ojačao, tako da je prema rečima njegove majke ipak moguće da se primeni serija hemoterapija.

„Zbog jakih lekova za srce, bubrege i pritisak, srce je malo ojačalo da može da se primeni hemoterapija. Tako da je Bogdan krenuo sa prvim blokom hemoterapije.

Tumor mu je malo oslobodio bešiku, pa mu je katetar skinut.

Molim sve da nam pomognu koliko mogu, da bi imali novca za boravak u Tursku i za svakodnevne troškove, kao i za smeštaj”, rekla je Marina Gicović, Bogdanova mama.

Fondacija „Podrži život” je pristala da finansira kompletno Bogdanovo lečenje, ali je neophodno da se prikupi još novca za troškove boravka Bogdana i njegove majke.

Bogdan Gicović/facebook.com

Svi koji žele da pomognu Bogdanu mogu novac uplatiti na tekući račun u Raiffeisen banci:

Bogdan Gicović, 265-0000005399899-86

Uplata je takođe moguća i putem deviznog računa:

Molimo vas da platite prema uputstvima datim u nastavku:

57A: Account with institution (Banka korisnika sredstava): RZBSRSBG, RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD, RS

59: Beneficiary customer (Korisnik sredstava, osoba ka kojoj su sredstva upućena): RS35265090000000007341, BOGDAN GICOVIĆ, PLITVIČKA 2, ZAJEČAR, REPUBLIKA SRBIJA

Bogdanova porodica se unapred zahvaljuje svim ljudima velikog srca koji će pomoći Bogdanu da što pre ozdravi.

Podsećamo, Bogdan je sa majkom Marinom otputovao u Tursku 24. februara, jer je lečenje u toj zemlji bilo jedino rešenje da ovaj mališan preživi.

Dodaj komentar