fbpx

Lara Žikić i Stefan Vugrinec predstavljaće Zaječarski okrug na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu

Preporuka:

Rade Šerbedžija sa orkestrom krajem godine nastupa u Zaječaru

Koncert pod nazivom "Ti bi htela pesmom da ti kažem" na kome će nastupiti Rade Šerbedžija sa Zapadnim Kolodvor...

Holandski dokumentarac „Stranac u raju“ večeras pred zaječarskom publikom

U Prostoru za Pomak će večeras u okviru festivala evropskog filma biti prikazan dokumentarni film "Stranac u raju", Gvida...

Pojedine ulice u Zaječaru danas bez struje

Zbog radova na mreži, potrošači pojedinih ulica u Zaječaru ostaće sutra, 7. novembra bez struje. Bez napajanja električnom energijom ostaće...
- Reklama -

Zaječarka Lara Žikić, učenica 3.razreda OŠ „Desanka Maksimović“ i Stefan Vugrinec, učenik 3. Razreda zaječarske Medicinske škole predstavljaće Zaječarski okrug na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“. Oni su osvojili prve nagrade na Okružnom takmičenju recitatora koje je 25. aprila održano u Knjaževcu.

Nakon što su u Knjaževcu 25. aprila zablistali na Okružnom takmičenju i pokazali izuzetno recitatorsko umeće učenica odeljenja III-2 OŠ „Desanka Maksimović“ Lara Žikić i učenik 3. razreda Medicinske škole u Zaječaru Stefan Vugrinec ppredstavljaće naš okrug na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ koja će 17. i 18. maja biti održana u sali Centra za kulturu u Valjevu.

Podsećamo, gradska smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“ održana je 13. aprila u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru kada su nastupili recitatori osnovnih i srednjih škola na području Zaječara, podeljeni u tri kategorije.

U kategoriji mlađeg uzrasta, u konkurenciji 16 takmičara nižih razreda osnovnih škola prvo mesto osvojila je Lara Žikić, drugo mesto Veljko Ljubisavljević, a treće mesto Dunja Jovanović.

U kategoriji srednjeg uzrasta, između 13 takmičara viših razreda osnovne škole, prvu nagradu osvojila je Danica Vasiljević, drugu Bogdan Petrović, a treću Mila Mladenović.

U konkurenciji sedmoro recitatora iz zaječarskih srednjih škola, u kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Lea Vitomirović, drugo Stefan Vugrinec, a treće Kristina Jevtić.

Organizator gradske smotre je Narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, u saradnji sa Savezom amatera Srbije i osnovnih i srednjih škola sa područja Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: