fbpx

Lara Žikić i Stefan Vugrinec predstavljaće Zaječarski okrug na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu

Preporuka:

Novo izdanje Pub Quiza u Omladinskom centru

Posle par nedelja pauze tokom praznika, u sredu, 22. januara biće održano prvo izdanje Pub Quiza u 2020. godini...

Danas je Sveti Jovan

Sveti Jovan Krstitelj proslavlja se nekoliko puta u godini, ali krsna slava slavi se 20. januara. Sveti Jovan je uzor...

Gimnazijalke putuju u Beč: Osvojile prvo mesto na takmičenju iz nemačkog jezika

Učenice Gimnazije u Zaječaru, Spasenija Nikolić i Nađa Stevanović ostvarile su zapažen rezultat na takmičenju iz nemačkog jezika, osvojivši...
- Reklama -  

Zaječarka Lara Žikić, učenica 3.razreda OŠ „Desanka Maksimović“ i Stefan Vugrinec, učenik 3. Razreda zaječarske Medicinske škole predstavljaće Zaječarski okrug na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“. Oni su osvojili prve nagrade na Okružnom takmičenju recitatora koje je 25. aprila održano u Knjaževcu.

Nakon što su u Knjaževcu 25. aprila zablistali na Okružnom takmičenju i pokazali izuzetno recitatorsko umeće učenica odeljenja III-2 OŠ „Desanka Maksimović“ Lara Žikić i učenik 3. razreda Medicinske škole u Zaječaru Stefan Vugrinec ppredstavljaće naš okrug na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ koja će 17. i 18. maja biti održana u sali Centra za kulturu u Valjevu.

Podsećamo, gradska smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“ održana je 13. aprila u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru kada su nastupili recitatori osnovnih i srednjih škola na području Zaječara, podeljeni u tri kategorije.

U kategoriji mlađeg uzrasta, u konkurenciji 16 takmičara nižih razreda osnovnih škola prvo mesto osvojila je Lara Žikić, drugo mesto Veljko Ljubisavljević, a treće mesto Dunja Jovanović.

U kategoriji srednjeg uzrasta, između 13 takmičara viših razreda osnovne škole, prvu nagradu osvojila je Danica Vasiljević, drugu Bogdan Petrović, a treću Mila Mladenović.

U konkurenciji sedmoro recitatora iz zaječarskih srednjih škola, u kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Lea Vitomirović, drugo Stefan Vugrinec, a treće Kristina Jevtić.

Organizator gradske smotre je Narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, u saradnji sa Savezom amatera Srbije i osnovnih i srednjih škola sa područja Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: